ICCJ a amanat cererea DNA privind prelungirea arestului preventiv, in cazul lui Bogdan Olteanu

UPDATE 11.50:?Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, pentru luni, judecarea cererii procurorilor DNA privind prelungirea arestului preventiv, in cazul lui Bogdan Olteanu.?Avocatul acestuia a cerut insa amanarea cauzei pentru luni, iar instanta suprema a incuviintat-o, potrivit Mediafax.
“S-a acordat un termen pentru luni. Am solicitat acest lucru, iar instanta a incuviintat”, a declarat Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu.
Intrebat daca are de gand sa citeze politicieni pentru apararea fostului viceguvernator BNR, Durgheu a precizat ca nu lucreaza la nicio lista cu politicieni, dar, daca procurorii vor considera necesar, va avea loc o confruntare intre Bogdan Olteanu si Sorin Ovidiu Vintu.
11.23: Intrebat care este starea de spirit a lui Bogdan Olteanu, avocatul sau a declarat ca este “pozitiva”. “Ceea ce pot sa spun este ca, in acest moment, nu domnul Bogdan Olteani, ci orice om este intr-o stare emotionala (…) In acest context, fiind “paralizat”, in stare de arest, ii este grav sa se ocupe de probe”, a adaugat avocatul fostului viceguvernator BNR, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
09.15:?Bogdan Olteanu a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
——
Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, vineri, cererea formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) privind prelungirea?mandatului de arestarea preventiva,?in cazul fostului viceguvernator al Bancii Nationale Romane (BNR)?Bogdan Olteanu, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, informeaza Agerpres.
Potrivit?site-ului ICCJ, cererea procurorilor anticoruptie a fost inregistrata joi si urmeaza sa fie dezbatuta vineri, incepand cu ora 9.30. Decizia nu va fi definitiva.
In 12 august, Instanta suprema a decis definitiv ca Bogdan Olteanu sa fie?arestat preventiv pentru 16 zile, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.?ICCJ a admis atunci o contestatie a DNA si a desfiintat decizia luata de un alt complet de judecata din data de 29 iulie care dispusese?arest la domiciliu, hotarand ca Bogdan Olteanu sa fie arestat preventiv, insa pentru o perioada mai scurta de timp, de 16 zile.
Bogdan Olteanu a demisionat in 1 august din functia de viceguvernator al BNR, iar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *