ICCJ, pronuntare pe probele DNA din dosarul “Limuzina”, in care Oprea este judecat pentru abuz in serviciu

Judecatorul de Camera preliminara de la instanta suprema se va pronunta, marti, asupra cererilor si exceptiilor ridicate de inculpatii din dosarul “Limuzina”, in care Gabriel Oprea este judecat pentru abuz in serviciu, privind incadrarile juridice si administrarii de probe.?
Fostul Ministru de Interne, Gabriel Oprea,?a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fostul ministru de Interne este acuzat ca a aprobat cumpararea unei limuzine si unei cabine de dus din banii MAI.
Una dintre probele din dosarul de deturnare de fonduri la MAI este autoturismul Audi A8 in valoare de peste 90.000 de euro. Acesta a fost cumparat pe numele unui ofiter MAI (denuntator in dosar). mai apoi, acesta, la ordinul lui Nicolae Gheorghe, a DONAT masina Departamentului de Informatii si Protectie Interna. Din acel moment, masina a fost folosita doar de Gabriel Oprea.?
Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, suplimentarea fondurilor pentru cheltuieli operative ale Departamentului de Informatii si Protectie Interna cu suma de 410.000 lei a fost dispusa in vara anului trecut, la 13 iulie 2015.Tot atunci a fost aprobata si achizitia unui Audi A8, in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor, insa aceasta tranzactie a incalcat prevederile legale care limiteza achizitia autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

“In data de 13.07.2015, sub pretextul unei necesitati rezultate din activitatea Diviziunii Protectie Personal (D.P.P.), secretarul de stat Nicolae Gheorghe a intocmit in nume propriu un inscris compus din doua pagini, denumit “nota-raport”, inregistrata ca document secret de stat, nivelul de clasificare “secret”, prin care a solicitat aprobarea suplimentarii fondurilor operative cu suma de 410.000 lei (“suplimentarea bugetului la Titlul II Bunuri si servicii”), …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *