Ilan Laufer: Legea parteneriatului public-privat va fi modificata prin Ordonanta de urgenta

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anuntat marti ca noua lege a parteneriatului public-privat este finalizata, urmand ca un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 233 /?2016 sa fie prezentat in curand in Guvern, informeaza Agerpres.
“Acum e in curs de avizare la Ministerul Finantelor. In momentul in care vom intra cu ea (n.r. ordonanta) prin ordonanta de urgenta in Guvern, saptamana urmatoare sa venim cu normele sa le aprobam si sa avem legea functionala”, a afirmat marti Laufer la Comisia economica a Senatului.
El sustine ca prin noua lege a parteneriatului public-privat vor putea fi dezvoltate multe proiecte.
“Ne va permite sa construim, sa dezvoltam proiecte de foarte multe tipuri si inclusiv servicii publice, iar statul sa inceapa plata acestora dupa ce le sunt date in exploatare. Eu cred ca exista un potential si un interes foarte mare din partea unor fonduri de investitii straine foarte mari, chiar pentru realizarea acelor sapte spitale regionale pe care le avem in programul de guvernare si un spital republican. Mai sunt optiuni de autostrazi, de drumuri pe care putem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *