Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, controlata de Dragnea junior, a fost pus in libertate sub control judiciar

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din judetul Teleorman, controlata de fiul lui Liviu Dragnea, a fost pus in libertate, vineri la pranz, sub?control judiciar.
Ilie Liviu Dragne nu a raspuns la intrebarile jurnalistilor, facand o singura precizare:?”In momentul cand vom putea si ne va permite dosarul, vom organiza o conferinta de presa”.
In schimb, avocata acestuia, Maria Vasii, a?sustinut ca Dragne este nevinovat, intrucat el a devenit administrator al fermei abia in ianuarie – februarie 2017, in timp ce factura pe care o cerceteaza procurorii, in valoare de peste 200.000 de euro, a fost emisa anterior.
?”Ca atare, nu are nicio legatura cu pretinsa lucrare pentru care s-a emis acea factura fata de care procurorii lanseaza acuzatia de evaziune, cu un prejudiciu estimat la 223.000 de lei”, a spus Vasii.
“Domnul Dragnea Valentin si-a cedat toate partile sale sociale. In prezent, societatea se organizeaza intr-o alta forma, procedura este in curs la Registrul Comertului”, a mai spus avocata.
Vasii a declarat ca, desi la data faptei la care fac referire procurorii, fiul presedintelui PSD era actionar al firmei, el nu se poate face responsabil de o eventuala infractiune de evaziune fiscala. “Nu este responsabil pentru ca procurorii il acuza pe domnul Dragne Ilie, administratorul, ca ar fi complice la evaziune fiscala. Or, despre aceasta infractiune vorbim doar pe seama administratorului. Domnul Valentin Dragnea nu a fost niciodata administrator, a avut doar calitate de actionar”, a sustinut Vasii.
Ilie Liviu Dragne a fost retinut, joi, alaturi de alte opt persoane, pentru 24 de ore. Acuzatia formulata de anchetatori a fost de evaziune fiscala.
“Ati colaborat cu anchetatorii?”, l-au intrebat jurnalistii pe administratorul fermei de porci Salcia. In locul acestuia, a raspuns Vasii: “Nu exista o asemenea ipoteza”.
Pe de alta parte, avocata a precizat ca Ilie Liviu Dragne este, in acest moment, asociat unic al fermei Salcia, dupa ce fiul lui Liviu Dragnea si-a cedat toate partile sociale pe care le detinea.

Ilie Liviu Dragne este nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea si nu are legaturi de rudenie cu Liviu Dragnea, dar este un personaj-cheie in lantul de firme controlate de familia si prietenii lui Liviu Dragnea, presedintele PSD.
Astfel, numele lui Ilie Liviu Dragne apare in mai multe afaceri in care sunt implicati seful PSD si fiul lui. De …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *