Iliescu, despre Congresul PSD: Nu vad cum pot vota toti membrii. Ceausescu incepuse astfel de sistem

de Stefan Pana Publicat la: 25.09.2015 20:47 Ultima actualizare: 25.09.2015 20:48

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, ca nu vede cum se poate aplica “tehnic” sistemul prin care toti membrii partidului voteaza noul presedinte al PSD, afirmand ca si Nicolae Ceusescu a incercat la un moment dat un “recensamant national” pentru a fi votat de toti romanii.

“Eu nu vad cum pot sa voteze toti membrii. Practica in toate partidele din lume si in istoria noastra, de aceea se convoaca Congrese, pentru ca membrii deleaga niste oameni cu un mandat si acolo in Congres delibereaza si se pronunta. Sistemul asta, Ceausescu incepuse candva sa faca un fel de recensamant national, ca toti sa voteze de la oras si sat pentru tovarasul Ceausescu. Deci eu nu stiu cum anume practic, tehnic, se poate”, a spus Ion Iliescu, intrebat despre liderii PSD nemultumiti de noul sistem de vot.
Presedintele de onoare al PSD a precizat ca nu a avut discutii cu liderii partidului pe aceasta tema.

Pe de alta parte, Iliescu spune ca, cel mai probabil, va participa la lucrarile Congresului din 18 octombrie.
Alegerea presedintelui PSD va avea loc in 11 octombrie, printr-un scrutin universal, fiind prima data in istoria PSD cand liderul formatiunii este ales prin vot direct, de catre totii membrii sai. Dupa alegerea presedintelui, restul functiilor din Biroul Permanent National vor fi alese la Congresul care va avea loc in 18 octombrie.
Unul dintre social-democratii care anuntasera ca intentioneaza sa candideze la sefia partidului, senatorul PSD Serban Nicolae, a renuntat la demers, transmitand o scrisoare critica la adresa conducerii PSD in care acuza ca organizarea Congresului este “profund viciata” si cere stoparea intregii proceduri.
Serban Nicolae a transmis o scrisoare conducerii PSD in care acuza ca noile prevederi privind alegerea presedintelui partidului nu sunt transparente si nu ofera sansa candidatilor de a-si prezenta viziunea asupra partidului. In aceste conditii, nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *