Imbecilitatea si-a dat doctoratul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ne lovim tot mai des de pacla sufocanta a indolentei, a nepriceperii, hotiei, neam-prostiei. E o pacla deasa, mai periculoasa chiar si decat incalzirea globala. Daca dinozaurii au disparut din cauza unui meteorit sau a unui vulcan, speciei umane i-ar putea veni de hac propria imbecilitate. Si, pe alocuri, chiar ii vine. Ultimele mostre, produse in acest weekend, sunt de-a dreptul terifiante. Ele ne arata ca avem compatrioti care tin mortis sa-si dea doctoratul in imbecilitate.

In Dambovita, o nunta s-a transformat in opt parastase. Un autobuz plin cu nuntasi, care tocmai degustasera un aperitiv, o sarmaluta, ?una mica? – asa cum se obisnuieste pe la noi, urmasii geto-daco-romano-pecenego-cumanilor -, a fost spulberat la o trecere de cale ferata. Soferul a vazut ca vine trenul, dar a zis: las? ca am timp sa trec. Si n-a mai avut.

Tot de la o nunta se intorcea un microbuz din Iasi, care s-a rasturnat in sant pentru ca soferul era beat-cuc.

Pe Autostrada Soarelui-Apune, doi soferi au intrat in acelasi stalp, la interval de cateva minute. Vedeti ce bine e ca guvernul a imblanzit, recent si cam pe sest, noul Cod Rutier? De ce sa se sparie de lege bietii vitezomani, gogomani, mitocani, bosimani, pecenego-cumani? Daca nu le e frica de tren, de stalpi, de copaci, de santuri si – in general – de moarte, de ce s-ar teme de o amarata de lege?

Si acum, o escala pe terenul de fotbal. Ce s-a intamplat pe stadionul Steaua ne arunca direct in comuna primitiva. Un decerebrat a patruns pe gazon si, dupa o cursa cretinoida, a incercat sa-i dea un pumn in cap portarului echipei belgiene Charleroi. In acest timp, in tribuna se afisau gesturi idioate si dosuri dizgratioase. A fost prima senzatie de greata a serii: belgienii au fost invitati la o sarbatoare, pentru a fi parteneri la prezentarea Stelei, si s-au trezit in mijlocul unor manifestari tribale.

Nenorocirile nu s-au oprit insa aici. Intr-un tarziu, dupa scene de un penibil total, animalul biped a ajuns in mainile jandarmilor. Gata, peste grumazul lui bovin va cadea ghilotina nemiloasa a legii!

Da? de unde?! Un fotbalist stelist, Bostina, a uitat de minge si s-a transformat in avocat al agresorului, negociind cu jandarmii eliberarea acestuia. Pe care, de altfel, a si obtinut-o!

Asupra lui Bostina nu vom zabovi prea mult: atata-l duce mintea, atata face. Norocul lui ca fotbalul se joaca mai mult cu picioarele si mai putin cu capul…

Insa jandarmii sunt platiti din banii nostri, sa-i apere pe oamenii civilizati de apucaturile unor brute. Din nefericire, au niste comandanti care par la fel de lipsiti de creier ca si suporterul bataus ori ca striperii de ocazie. Aceiasi comandanti care-i folosesc la treburi pe langa casa omului, cum a procedat insusi seful Jandarmeriei Romane, generalul Costica Silion! Si atunci, cum sa stie bietii militari sa actioneze impotriva huliganilor, cand ei se instruiesc la lopata si la roaba, in gospodaria comandantului?

Un ministru de interne responsabil i-ar spune acestui Silion doar atat: valea! Dar n-o fi cumva prea mult sa pretindem ministri responsabili in Romania?

spot_imgspot_img