In cautarea noilor forme ale spatiilor deschise de locuit

Proiectul de arhitectura “Das Haus – Interiors on Stage”? a fost sustinut? anul acesta de catre designerul? newyorkez Todd Bracher, Guest of Honnor al targului de amenajari interioare imm cologne.? Trei zone diferite care se intrepatrund sunt structurate si mobilate ?corespunzator cerintelor contemporane.
De ce locuim astfel si nu altfel? De ce au locuintele noastre colturi? De cati pereti avem nevoie pentru a ne simti bine si de ce preferam un anumit mobilier? Ce prioritati avem referitor la functionalitate, estetica si traditii? Ce culori si materiale ne confera un sentiment placut si care rezista in timp? Ce rol joaca locuinta astazi, maine, poimaine?
Aceste intrebari sunt deseori adresate arhitectilor, designerilor si sociologilor. Insa foarte rar se regasesc proiecte prin care designerii pot experimenta in practica ceva cu adevarat nou fata de conceptele uzuale, care rareori prezinta idei de locuit. Deasemenea, ?in timp ce vizitatorii targurilor si expozitiilor ?se asteapta la idei noi, constructorii impun in activitatea de zi cu zi conditii cadru restranse referitoare la conventii estetice, cerinte normative, rentabilitate si mediu.
Proiectul??? “Das Haus – Interiors on Stage”? ofera platforma ideala prin care?? designerii alesi sa il materializeze pun sub semnul intrebari viziunea asupra ?a ce presupune locuitul contemporan prin regandirea conceptelor de baza care definesc caminul si analizarea corespondentei acestora cu cerintelor lumii actuale.
Reprezentand un eveniment de ?design experimental intuitiv cu perspective interesante ?asupra legaturii stranse dintre locuit si viata, proiectul lui ?Todd Bracher de la editia din acest an a expozitiei imm a confirmat pe deplin acest lucru.
Todd Bracher, designerul desemnat sa realizeze proiectul Das Haus anul acesta este considerat una dintre personalitatile de top a scenei de design ?americane. In varsta de 41 de ani, a absolvit studiile de design la renumitul Pratt Institute, in timp ce o calatorie unica prin diversele culturi si traditii ale lumii ?vechi i-a definitivat conceptiile proprii de design in care accentul este pus pe functionalitate si minimalism, realizand in acelasi timp o punte intre stilul de viata american si cel european.
A lucrat ca profesor de design la L”ESAD in Reims si ca Art Director al marcii de lux ?daneze Georg Jensen inainte de a se reintoarce din nou in 2007 la New York si a ?pune bazele propriului sau studio in Brooklyn, unde lucreaza cu marci de design de ?top din toata lumea, printre care Cappellini, Fritz Hansen, Herman Miller, ?Humanscale, Issey Miyake, Swarovski, Zanotta si 3M.
“Notiunea de acasa reprezinta o sinteza elementara dintre cerinte si functii foarte exact adaptate pentru a-i sustine pe locuitorii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *