In locul serelor din sudul Capitalei, care au dat faliment, vor fi construite blocuri

Blocuri vor inlocui serele intrate in faliment dupa ce au pierdut lupta cu importurile. Terenul ieftin din sudul Capitalei a fost mana cereasca pentru multi dezvoltatori imobiliari. Un metru patrat costa mai putin de jumatate fata de nordul Capitalei. In total, cele 50 de hectare valoreaza 75 de milioane de euro, potrivit datelor din piata.

Din serele din sudul Capitalei care au fost candva pe cele 50 de hectare de teren au mai ramas cateva schele. Costurile mari cu utilitatile si concurenta legumelor din import au pus pe butuci o afacere candva infloritoare, scrie digi24.ro.
In aceste sere erau produse jumatate dintre legumele care ajungeau in magazinele din Bucuresti. Acum vor fi ridicate mai multe blocuri, iar primele 500 de locuinte vor fi terminate anul acesta.
Cinci dezvoltatori s-au unit ca sa construiasca un miniorasel cu 15.000 de apartamente, unde vor locui, spera ei, 50.000 de oameni. Vor fi gata pana la sfarsitul lui 2020. O cifra-record, tinand cont ca toti constructorii adunati la un targ imobiliar prezinta atatea locuinte.
Viitorii proprietari vor plati chiar jumatate din costul unui apartament din centrul Capitalei. O locuinta cu doua camere si 40 de metri patrati poate fi cumparata cu 34.900 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *