Inca o mutare scandaloasa a Guvernului marioneta PSD. Institutia care a judecat plagiatele lui Kovesi si Ponta a fost decapitata

In 2012, o institutie din cadrul Ministerului Educatiei a analizat tezele de doctorat ale premierului in functie si ale procurorului-sef al DNA. Aceasta va fi remodelata din perspective politice.
“Romania liberaa” a scris, miercuri, despre decizia Guvernului de a suspenda toate activitatile Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din cadrul Ministerului Cercetarii. Aceeasi masura se va aplica si Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI).
Citeste si: DEZVĂLUIRE. Guvernul Grindeanu a dat o lovitura si cercetarii. Miscarea care permite PSD accesul la banii pentru stiinta
In ambele cazuri, decizia de reorganizare a fost semnata de Dan Popescu, secretar in cadrul Ministerului Cercetarii. Continutul deciziilor este identic, fiind schimbat doar adresantul: “Domnului Dacian Cosmin Dragos, presedintele Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii.
Avand in vedere schimbarile efectuate in structura Guvernului, precum si deciziile necesar a fi luate pentru ducerea la indeplinire a masurilor cuprinse in Programul de guvernare aprobat prin Hotararea Parlamentului nr. 1/2017 pentru acordarea increderii Guvernului, va informam ca Ministerul Cercetarii si Inovarii urmeaza sa emita ordinele de ministru pentru reorganizarea organismelor consultative ale acestuia.
In consecinta, va rugam sa dispuneti cele necesare pentru anularea sedintelor de lucru deja convocate, urmand ca programele sedintelor de lucru sa fie facute numai dupa publicarea noilor ordine privind atributiile si responsabilitatile CNECSDTI ca organism consultativ al Ministerului Cercetarii si Inovariia”, se arata in adresa. Dacian Cosmin Dragos nu a raspuns la telefon pentru a se pronunta asupra implicatiilor acestei masuri.
Pe cine a albit
CNECSDTI este organismul care se asigura ca sunt respectate codurile de etica specifice fiecarui domeniu stiintific. Consiliul solutio-neaza diversele sesizari legate de posibile fraude academice, mai putin doctoratele, unde se pronunta CNATDCU. In vara anului 2012, cand atributiile nu erau clar delimitate, -CNECSDTI s-a pronuntat in doua cazuri celebre si controversate de plagiat. “Hotararea nr. 879 din 18 iulie 2012 consfintea faptul ca titlul de doctor in Stiinte Juridice – domeniul Drept a fost obtinut de domnul Victor Ponta in concordanta cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *