Incendiu devastator intr-un bloc turn din Londra. Oamenii au coborat pe cearsafuri innodate. Exista morti si raniti VIDEO

UPDATE: Politia a transformat o biserica din apropierea incendiului din vestul Londrei intr-un centru improvizat de evacuare, relateaza The Associated Press.
UPDATE: Politia Metropolitana a informat ca in blocul de 120 de apartamente exista si persoane decedate, insa nu se stie care este numarul exact al acestora. Cat priveste soarta ranitilor, serviciile de salvare au confirmat ca aproximativ 50 de persoane au ajuns la spital si primesc ingrijiri medicale.
O coloana de fum gros s-a intins peste oras.

UPDATE: Comisarul Dany Cotton, de la brigada de pompieri, a declarat ca incendiul din Grenfell Tower ar fi putut face victime, insa nu a precizat daca si cate victime – morti si raniti – ar putea fi in turn.
UPDATE: Blocul era locuit de multi rezidenti musulmani. Cei mai multi dintre acestia nu se aflau in apartamentele lor cand s-a produs dezastrul, deoarece paticipau la slujbele de Ramadan. Presa britanica a mai informat ca la ora la care s-a produs dezastrul, in cladire se aflau si femei si copii printre cei ale caror apartamente au fost afectate de flacari.
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat dezastrul ca fiind un “incident major”.UPDATE: Presa britanica mai scrie ca blocul de proprietari are o veche istorie de nereguli privind respectarea normele de securitate ale cladirii si ale locatarilor acesteia. Asociatia de locatari si-a exprimat in repetate randuri nemultumirea pentru ca nu s-au luat masuri in acest sens.

UPDATE: Mai multe publicatii britanice au informat ca incendiul ar fi fost declansat de o defectiune la un frigider dintr-un apartament de le primele etaje ale blocului.
UPDATE: Incendiul a izbucnit miercuri, in jurul orei locale 01:00. Presa britanica relateaza ca incendiul a izbucnit, cel mai probabil, la etajul al IV-lea al cladirii. Anterior, se spusese ca ar fi izbucnit la etajul al II-lea al blocului.
UPDATE: Locatarii au cerut disperati ajutor, iar in cladire se auzeau oameni tipand de frica. Unii dintre ei au innodat cearsafuri si le-au prins de ferestre pentru a cobori pe acestea si a ajunge afara.
UPDATE: Echipele de interventie au format un cordon de securitate in jurul cladirii si a celorlalte cladiri din apropierea blocului care risca sa se prabuseasca in orice moment. Zona in care s-a produs dezastrul este dens populata.
UPDATE: Douazeci de ambulante trimise la Grenfell Tower; primarul Londrei Sadiq Khan anunta un “incident major”; trei linii de metrou, inchise
UPDATE: Medicii au acordat ingrijiri unui numar de cel putin 15 persoane …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *