Incredibil: Cum a spart Yanis Varoufakis conturile grecilor si le-a furat PIN-ul

Planul B pentru Guvernul de la Atena

Fostul ministru de Finante de la Atena,?Yanis Varoufakis, a facut o serie de dezvaluiri uluitoare cu privire la modul in care s-a construit un “plan B” de salvare a economiei grecesti si de revenire la drachma, in cazul in care ar fi esuat negocierile cu liderii din zona euro.

Yanis Varoufakis a recrutat un specialist IT de la Columbia University care a spart sistemul software al Fiscului grec, aflat la momentul respectiv sub controlul FMI, pentru a obtine conturile si parolele fiecaruit platitor de taxe.
“Am decis sa autorizam o actiune de tip hacker pentru a intra in programul software al propriului minister”, le-a marturisit Varoufakis unor investitori in urma cu 10 zile. Stenograma discutiilor a aparut acum in The Telegraph.
Actiunile lui Varoufakis au fost autorizate de premierul Alexis Tsipras si au fost coordonate intr-un grup secret de 4 inalti oficiali. Scopul spargerii sistemului electronic a fost acela de a permite Ministerului de Finante sa faca transferuri digitale de bani la o simpla apasare de buton.
“Planul B” a fost conceput pentru a permite Guvernului sa introduca un sistem de plata paralel, in cazul in care bancile ar fi fost inchise.
“Acest lucru ar fi creat un sistem bancar paralel, care ne-ar fi dat noua o gura de aer, in timp ce bancile ar fi fost inchise din cauza politicii agresive a BCE”, a declarat Varoufakis, potrivit acestei surse.
Este neclar cat de serios a examinat Executivul grec aceste planuri, atribuite fostului ministru al Energiei Panagiotis Lafazanis si lui Yanis Varoufakis. Amandoi au fost remaniati luna aceasta. insa, in urma dezvaluirilor, partidele de opozitie s-au sesizat si cer explicatii.
Dezvaluirile au aparut duminica, dupa o saptamana de speculatii cu privire la alternativele la care se gandeau sustinatorii aripii extremiste din Syriza fata de prevederile dure ale planului de mentinere a Greciei in zone euro, acceptate de catre premierul grec Alexis Tsipras fara tragere de inima.
Aproape un sfert dintre cei 149 de parlamentari ai partidului aflat la putere si-au exprimat revolta fata de propunerile de a adopta masuri de austeritate radicale in schimbul unor noi imprumuturi in valoare de 86 de miliarde de euro. Tsipras intampina dificultati in a reusi sa tina partidul unit, potrivit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *