Indienii de la Tata Motors au lansat cea mai ieftina masina din lume

Indienii de la Tata Motors au lansat cea mai ieftina masina din lume

India este pe punctul de a revolutiona piata automobilistica din lume. In aceasta dimineata, la New Delhi, in cadrul celei de-a noua editii a salonului Auto Expo, a fost lansata cea mai ieftina masina produsa vreodata.

Un autoturism ce costa doar 2.500 de dolarisuscita interesul, darsi neincredere. Modelul fabricat de grupul Tata Motors este dedicat populatiei de clasa medie din India. Proiectul – care nu se doreste a fi o minunatie a ingineriei – a fost dezbatut inca din 2004, insa detaliile au fost pastrate in mare secret. Intre timp firme concurente au scos si ele pe piata automobile la pret redus, insa grupul Tata Motors vrea sa bata orice record.

Caracteristici: 33 de cai putere, 66 de cm cubi, motor in doi cilindri

Chiar daca nu are aer conditionat, nici airbaguri, nici casetofon, nici macar doua stergatoare de parbriz, indienii se asteapta la vanzari fara precedent.

Occidentalii sunt insa sceptici in ceea ce priveste indeplinirea normelor de securitate si de protectie a mediului. Reprezentantii Tata Motors sustin insa ca masina este destinata asiaticilor si nu occidentalilor si au dat asigurari ca produsul lor intruneste toate normele valabile pentru India.

Desi nu exista multe sanse ca automobilul indienilor sa fie vazut si pe strazile din Europa sau din Statele Unite, este de asteptat ca acesta sa influenteze considerabil productia de masini. Cel mai ieftin autoturism este denumit si Masina Poporului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *