Inspectia Judiciara vrea sa o cerceteze disciplinar pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, dar vrea sa fie pastrata in functie intrucat are calitatile necesare

UPDATE 17,45:?DNA a publicat, vineri, concluziile unei variante provizorii a raportului Inspectiei Judiciare privind eficienta manageriala la DNA, acest?document fiind primit de DNA pe 26 septembrie.
Conform variantei difuzate de DNA, inspectorii judiciari au mentionat ca Laura Codruta Kovesi “a reusit sa eficientizeze activitatea Directiei Nationale Anticoruptie” iar?principala concluzie a raportului IJ este ca?”Laura Codruta Kovesi poseda calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere”.
Potrivit unui comunicat al DNA, “o?prima versiune a Raportului a fost transmisa la data de 26 septembrie 2017, de catre Inspectia Judiciara, Directiei Nationale Anticoruptie, in vederea formularii de obiectiuni. Obiectiunile au fost trimise de catre D.N.A. Inspectiei Judiciare la data de 2 octombrie 2017 pentru a fi luate in considerare la redactarea versiunii finale a Raportului. Numai dupa valorificarea obiectiunilor D.N.A., Raportul avizat si discutat in sedinta Sectiei pentru procurori a C.S.M. dobandeste caracter definitiv si devine public”.
Inspectia Judiciara sustine ca sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, ar trebui sa fie cercetata disciplinar, dar sa fie mentinuta in functie, conform unui document prezentat de televiziunea Antena 3.?
Printre neregulile depistate de inspectori s-ar numara:?tergiversarea anchetelor, dosare in care nu s-au facut acte procedurale pentru o perioada indelungata sau redistribuirea/ repartizarea haotica a dosarelor, potrivit raportului Inspectiei Judiciare.
In ceea ce o priveste pe sefa DNA, inspectorii sustin ca, printre altele, evita recunoasterea propriei responsabilitati in situatii de esec: “In ceea ce priveste comunicarea cu procurorul-sef directie, Laura Codruta Kovesi, care nu a fost analizata prin prisma atributiilor in cadrul echipei de control, ci doar prin prisma constatarilor directe ale echipei de inspectori, s-a constatat o comunicare defectuoasa a acesteia, comunicare caracterizata prin tendinta de a-si mentine propria parere si a se impune in adoptarea deciziilor, precum si prin aceea ca se cauta explicatii exterioare persoanei sale, in cazul in care nu obtine rezultatele urmarite. In acest mod se evita recunoasterea propriei responsabilitati in situatii de esec si se reduc sansele conducatorului de a-si forma o imagine realista despre evenimente si de a identifica masurile de corectie reclamate de situatiile anterioare”,?se arata in document.
In raport, inspectorii vorbesc si despre controlul dosarelor care erau intrumentate de procurorii Doru Tulus si Mihaiela Iorga, revocati din DNA: “In ceea ce priveste dosarele repartizate spre solutionare procurorului Tulus Doru-Florin, si acesta revocat din functie, deoarece procurorii carora le-au fost repartizate dosarele nu au avut timpul necesar de a le studia, verificarea cauzelor s-a facut doar pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *