Inspectorii antifrauda au verificat utilizarea caselor de marcat la peste 1.700 de firme. Au aplicat sanctiuni de 6,41 milioane de lei

In saptamana 15-21 octombrie, inspectorii antifrauda au verificat la nivel national modul in care 1.706 de firme au respectat prevederile legale referitoare la dotarea si utilizarea caselor de marcat, scrie news.ro.
Citeste si?Atentie mare. Se intampla de la 1 noiembrie. Mesaj de ultima ora de la Ministerul Finantelor
“Au fost identificate abateri si aplicate 207 de avertismente. De asemenea au fost dispuse si sanctiuni contraventionale in valoare totala de 6,41 milioane de lei (amenzi si confiscari). Valoarea totala a celor 1.133 amenzi dispuse este de 6,02 milioane lei, iar confiscarile de numerar, venituri ilicite si bunuri au totalizat 390.924 lei”, se arata in comunicat.
Totodata, inspectorii antifrauda au dispus suspendarea activitatii comerciale in 22 de locatii, astfel: 12 pentru refuzul emiterii bonului fiscal, 10 pentru lipsa casei de marcat si 5 pentru comercializarea de produse accizabile fara timbru fiscal.
Directia generala antifrauda a anuntat ca actioneaza pentru destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si pentru reducerea evaziunii fiscale, in vederea atingerii obiectivului strategic de crestere a gradului de conformare voluntara la declarare si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *