Inspectorii DSP: Unitatea de transfuzie a Spitalului CF 2 indeplineste conditiile pentru autorizare

UPDATE 14.56:?Unitatea de transfuzie sanguina a Spitalului CF 2 a fost autorizata de catre?inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti, informeaza Mediafax.
Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, Spitalul CF2 a depus in data de 3 august la Directia de Sanatate Publica Bucuresti dosarul de acreditare, iar o saptamana mai tarziu, pe data de 10 august, DSP impreuna cu Centrul de Transfuzii au realizat raportul de evaluare prin care a fost atestat faptul ca unitatea de transfuzii indeplineste conditiile necesare acreditarii.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a precizat ca autorizatia?a fost emisa pe 11 august, iar actiunea de recontrola inspectorilor DSP Bucuresti a reconfirmat conditiile pe care unitatea le intruneste pentru a primi autorizarea.
———
Un nou control are loc, marti, la Spitalul CF 2, unde inspectorii?Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti verifica daca problemele la Unitatea de transfuzie sanguina au fost remediate si daca sunt?indeplinite conditiile pentru a fi autorizata, informeaza purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, citat de News.ro.
“Inspectorii sanitari reevalueaza Unitatea de transfuzie de la Spitalul CF 2, sa vada daca au fost remediate problemele”, a spus Laurentiu Colintineanu, pentru agentie.
Directia de Sanatate Publica Bucuresti a facut, la sfarsitul lunii iulie, un control la Spitalul CF 2, dupa ce unei femei operate pentru cancer in forma incipienta i-a fost facuta o transfuzie gresita de sange.?Inspectorii DSP au constatat atunci ca transfuzia de sange gresita s-a datorat unei erori de etichetare facute de asistenta medicala care a prelevat probe de sange de la femeia operata, la o ora si jumatate dupa transfuzie aceasta intrand in soc hemoragic.
Citeste si:?Ancheta la Spitalul CF 2, in legatura cu transfuzia gresita. Amenda de 700 de lei pentru asistenta care s-a ocupat de pacienta
In raportul trimis Ministerului Sanatatii dupa controlul de la Spitalul Clinic CF2, inspectorii DSP au aratat ca Unitatea de transfuzie a spitalului (UTS) nu este autorizata conform normelor legale in vigoare. De asemenea, nu exista o procedura de testare a grupei sanguine la patul pacientului, respectiv in sala de operatii, iar registrele si evidentele referitoare la testele pretransfuzionale nu sunt complete. In urma verificarilor, spitalul a fost amendat cu 30.000 de lei.
Inspectorii au dispus, de asemenea, urgentarea masurilor de autorizare a unitatii de transfuzii, in termen de 15 zile, avand in vedere ca deficientele de dotare sunt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *