Inspectorii sanitari, controale in piete si targuri

Cinci echipe ale Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta au demarat, inca din 1 decembrie, actiuni specifice de control. Si in acest an, reprezentantii DSVSA atrag atentie populatiei sa fie atenta de unde cumpara carnea pentru sarbatori si sa se asigure ca produsul este in conformitate cu regulile sanitare.
Cele cinci echipe de inspectori constanteni verifica abatoarele care sacrifica porcine, targuri de animale vii si targuri organizate de consiliile locale in care se comercializeaza produse alimentare, de asemenea unitati de vanzare cu amanuntul de tipul carmangerii, macelarii si magazine desfacere carne.
In cadrul unei conferinte de presa organizata ieri la sediul DSVSA, directorul institutiei, Geronimo Branescu, a vorbit despre riscurile la care se supune consumatorul in momentul in care achizitioneaza si consuma carne neexpertizata sanitar-veterinar. De asemenea, au fost prezentate in cadrul evenimentului cateva imagini surprinse in laboratorul institutiei in urma cu aproximativ trei saptamani si in care “colcaie larvele de trichinella intr-un porc sacrificat la Adamclisi, destinat consumului public. Efectiv, o supa de trichinella”, dupa spusele directorului DSVSA.
Tot ieri, dr. Bogdan Licarete, sef Serviciu Control Oficial pentru Siguranta Alimentelor, a prezentat cateva caracteristici ale trichinelozei si a subliniat importanta examenului trichineloscopic.?
“Modalitatea de transmitere a acesteia este exclusiv pe cale digestiva, prin consumul de carne infestata, neexpertizata din punct de vedere sanitar-veterinar sau insuficient tratata termic. Examenul trichineloscopic este obligatoriu pentru toata carnea provenita de la porcii domestici, atat din gospodariile populatiei, cat si din unitatile de crestere a acestora, precum si pentru carnea provenita de la animalele vanate, cum ar fi mistret, urs, cal sau nutrie”, a spus medicul.
Examenul trichineloscopic poate fi efectuat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *