Institutul “Elie Wiesel” cere sanctionarea lui Vadim Tudor, pentru ca A NEGAT …

Institutul pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel” (INSHR-EW) cere autoritatilor sanctionarea politicianului Corneliu Vadim Tudor, care a declarat saptamana trecuta ca, in Romania, nu a existat Holocaustul, se arata intr-un comunicat al institutului, remis redactiei.
INSHR-EW isi exprima “indignarea” si “ingrijorarea” pentru afirmatiile lui Vadim Tudor de la postul de televiziune Realitatea. “In Romania nu a fost nici un Holocaust. Il voi nega pana la moarte, pentru ca imi iubesc poporul”, a spus liderul PRM, in cadrul emisiunii “Realitatea la raport”, din 18 octombrie.
“Atat moderatoarea, cat si o parte din invitati au asistat la intinarea memoriei a peste 280.000 evrei romani si ucrainieni si a 11.000 de romi, ucisi in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, din responsabilitatea lui Ion Antonescu”, se arataa in comunicatul institutului.
In acest context, INSHR-EW le cere autoritatilor ca, in baza legii 107/2006, sa se autosesizeze in legatura cu afirmatiile lui Corneliu Vadim Tudor.
Totodata, Institutul “Elie Wiesel” solicita Consiliului National al Audiovizualului sa analizeze emisiunea difuzata la Realitatea TV.
Acesta nu este primul caz in care un politician roman neaga existenta Holocaustului pe teritoriul Romaniei. In luna martie, Dan Sova, actual ministru pentru Relatia cu Parlamentul, a negat, la randul lui, Holocaustul, declarand, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *