Intel lanseaza procesoarele quad-core Tigerton

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Intel a introdus arhitectura de procesoare quad-core Core 2 si pe piata de servere multi-procesoare, prin lansarea a 6 procesoare din seria Tigerton Xeon 7300.

Cu foarte putin timp inainte de lansarea familiei de procesoare Barcelona de catre AMD, Intel si-a anuntat seria de procesoare quad-core Xeon 7300, cu numele de cod Tigerton, bazate pe arhitectura Core 2 si destinate serverelor cu 4 pana la 32 de procesoare. Intel incearca astfel sa recastige cota de piata pierduta in fata seriilor de procesoare Opteron 800 si 8000 de la AMD.

Procesoarele Tigerton fac parte din platforma Caneland, despre care Intel afirma ca este gandita pentru aplicatii de virtualizare si care ofera de 2 ori performanta, de 2,5 ori performanta de virtualizare si de 3 ori performanta per watt in comparatie cu platforma precedenta Xeon 7100, bazata pe arhitectura Netburst.

Procesoarele sunt disponibile in diferite variante de cache L2, 4 MB, 6 MB sau 8 MB, si in 3 variante de consum de putere, 50 wati, 80 wati si 130 wati. Printre procesoarele lansate se numara un singur model de inalta performanta cu TDP de 130 wati, X7350, si unul de consum redus de putere, cu TDP de 50 wati, L7345. Restul de 4 procesoare sunt modele mid-range, din seria E73xx.

Toate cele 6 procesoare au un FSB de 1066 MHz, cu o noua arhitectura de bus point-to-point, care permite fiecarui procesor sa aiba propria conexiune direct cu chipset-ul. Noile procesoare sunt asteptate sa apara in servere comerciale in urmatoarele cateva saptamani.

spot_imgspot_img