Interlopul Sile Pietroi a parasit domiciliul cu zece minute inainte de descinderea ?mascatilor?

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dupa aproape noua luni de interceptari telefonice, amanari peste amanari a interventiilor, politistii bucuresteni, insotiti de procurorul Maximilian Balasescu, au efectuat, ieri, 25 de perchezitii domiciliare in comunele Glina, Catelu si Pantelimon din judetul Ilfov, dar si in Capitala, acolo unde locuiesc membrii clanului lui Vasile Fierbantu, zis „Sile Pietroi”. Au fost saltate de mascati 16 persoane. Capul gruparii a scapat politistilor, fiind in prezent cautat. Membrii gruparii sunt acuzati de talharie, lipsire de libertate, tentativa de omor calificat, loviri si alte violente si ultraj contra bunelor moravuri, santaj existand pana in prezent in 11 plangeri.

Politistii, impreuna cu luptatori SPIR, DPIR, ai Grupului Special de Protectie si Interventie „Acvila”, sub coordonarea procurorului Maximilian Balasescu, din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti, au descins, ieri dimineata, incepand cu ora 6.00, la 25 de locuinte din Capitala si din comunele ilfovene Glina, Catelu si Pantelimon, de unde au ridicat mai multe arme albe, tablouri, pistoale, pusti, bâte de baseball si foarte multe titluri de proprietate pe terenuri si imobile si carduri bancare. Membrii gruparii au fost dusi la sediul Politiei Capitalei pentru audieri, anchetatorii continuand actiunea deoarece, inainte de descinderea fortelor de ordine, capul gruparii, Vasile Fierbantu, zis „Sile Pietroi”, a reusit sa dispara. Gruparea condusa de Vasile Fierbantu, zis „Sile Pietroi”, din care faceau parte majoritatea fratilor acestuia, dar si fosti sportivi, actiona atat in comuna ilfoveana Glina, cat si in Bucuresti.

Procurorul Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, a declarat ca SRI a interceptat 60 de numere de telefon, iar pe langa infractiunile cu violenta de care sunt acuzati membrii gruparii lui Sile Pietroi, urmeaza sa se stabileasca si alte infractiuni de inselaciune cu terenuri si locuinte si fata de banci. Potrivit procurorului, acestia ar fi asigurat oameni la sectiile de votare si ar fi impartit fluturasi in timpul campaniei electorale. „De exemplu, vorbeau cu oamenii candidatilor si le asigurau copii de 13-15 ani sa le distribuie pliante”, a precizat Balasescu. Actiunea de prindere a membrilor gruparii conduse de Sile Pietroi a inceput in octombrie 2007, in urma unei sesizari de inselaciune si santaj primite de la o persoana care a reclamat ca acestia l-au obligat sa cedeze mai multe autoturisme luate in leasing. Barbatul a reclamat ca a fost intimidat de oamenii lui Sile Pietroi, care l-au urmarit in magazine si la domiciliu, unde ii atrageau atentia ca, daca incearca sa recupereze masinile, actiunea va avea repercusiuni asupra sa. Pana in prezent, au fost inregistrate impotriva membrilor gruparii inca 11 plangeri de talharie, lipsire de libertate, tentativa de omor calificat, loviri si alte violente si ultraj contra bunelor moravuri, fiind interceptate sase convorbiri ale membrilor legate de batai si talharii.

Procurorul Balasescu a mai spus ca Sile Pietroi a reusit sa isi faca un anturaj cu care sa isi impuna autoritatea, mai intai in comuna ilfoveana Glina, unde a ajuns prin amenintari sau chiar oferind bunuri si bani localnicilor sa puna, astfel, sub stapanire localitatea. Surse apropiate anchetei ne-au declarat ca misiunea de filaj a fost foarte grea fiindca toata lumea din Glina ii era fidela lui Sile Pietroi. „Cum ajungeam in zona si incercam sa ne facem treaba, pe interceptari apareau discutii intre membrii clanului cum ca am ajuns acolo si sa aiba grija. Atunci trebuia sa ne luam talpasita fiindca, stiindu-se supravegheati, nu faceau nici o miscare gresita. De asemenea, ne-a fost foarte greu sa ne apropiem de locuinta lui Sile Pietroi pentru ca tot domeniul este inconjurat de un gard foarte inalt, din beton si, in plus, avea camere de luat vederi tinand sub observatie atat domeniul, cat si intreg bulevardul pe unde trebuia sa venim noi. Este oarecum inexplicabil cum a reusit sa ne scape, atata timp cat, la ora 5.50, semnalul telefonului era in casa, iar la ora descinderii, nici urma de Sile Pietroi, iar telefonul era inchis.”

Dupa ce si-a atras simpatia unora dintre locuitorii comunelor Glina, Catelu si Pantelimon, in lipsa clanurilor Camatarilor, Duduienilor, a incercat sa intre si in Bucuresti. In 14 octombrie 2007, grupul condus de Sile Pietroi a avut un conflict in sectorul 2 cu membrii familiei Chira. Referitor la acest conflict, anchetatorii au la dosar interceptari ale unor discutii telefonice intre Auraru Florin si Sile Pietroi chiar cu putin timp inaintea incaierarii. Mai mult, Auraru il suna pe Sile Pietroi, iar acesta poate asculta cum sunt casapiti membrii clanului Chira. „Ii place sa se bata in strada, sa stie lumea ca el este Sile Pietroi”, a spus procurorul Balasescu, adaugand ca acesta este foarte stapan pe situatie si nu se impacienteaza cand trebuie sa aplice cuiva o corectie. Procurorul a mentionat ca membrii gruparii conduse de Sile Pietroi nu ezita sa scoata sabii si pistoale, unul dintre ei folosind un pistol cu bile de cauciuc impotriva unui barbat de 61 de ani, pentru ca pur si simplu l-a deranjat intr-un magazin. Anchetatorii detin informatia conform careia gruparea detine arme de foc letale. Pe interceptari apare o discutie intre membrii gruparii prin care un individ era indemnat sa mearga „la statuie si sa sape la patru pasi, in stanga ei, unde o sa gasesca ?200 de d-alea? si un ?d-ala?”. Surse din randul anchetatorilor ne-au declarat ca se pare ca Sile Pietroi ar detine un UZI, arma care nu a fost gasita cu ocazia perchezitiilor de ieri.

In doua din cazurile in care au fost implicati membrii gruparii, victime sunt avocati. Unul dintre ei a fost santajat, iar celuilalt i-a fost ceruta suma de 7.000 de euro pentru a-i fi restituita masina furata de membrii gruparii, a precizat procurorul. Acesta a mai spus ca membrii gruparii s-au implicat si in imprumuturile de bani cu camata. „Sile Pietroi organiza aproape in fiecare seara jocuri de noroc la locuintele membrilor gruparii. Se aruncau in joc sume intre 20.000 si 40.000 de euro pe seara, dar banii nu erau luati de cel care castiga, ci erau lasati in custodia celui care organizase jocul. Astfel, infractorii nu umblau cu prea multi bani la ei”, ne-au mai declarat sursele.

Procurorul Maximilian Balasescu a adaugat ca in timpul descinderilor de ieri au fost gasite mai multe titluri de proprietate, pe numele unor persoane din localitatile Pantelimon, Glina si din Capitala, urmand a se stabili autenticitatea acestor acte. „Au fost gasite titluri de proprietate, evaluari ale unor terenuri. Dintr-o convorbire telefonica reiesea faptul ca pusesera mana pe 20 de hectare de teren, pe strada Jandarmeriei, din Baneasa. Acolo, unde terenul se vinde cu 1.300 de euro, ei au cerut 400 numai ca sa scape de el”, a explicat procurorul. Totodata, intr-un raport de evaluare a unui teren se arata ca acesta valoreaza peste 9,3 milioane de euro. Totodata, anchetatorii au in vedere si alte descinderi, actiunea de miercuri vizand doar „spuma” acestui anturaj, a mai spus procurorul Balasescu. Ieri au fost saltati de mascati Ionut Corneliu Fierbantu, Stefan Andrei Fierbantu, Florin Dan Auraru, zis Nicu Tramvai, Stefan Daniel Auraru, zis Bala, Marius Costel Verban, zis Purice, Alexandru Gabriel Nicolae, zis Troaca, Teodor Achim (consilier la Primaria comunei Pantelimon), Gheorghe Neagu, zis Nicu Gogonea, si Gheorghe Parvu zis Gigi Boxeru?. Ei vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru talharie, lipsire de libertate, tentativa de omor calificat, loviri si alte violente si ultraj contra bunelor moravuri si santaj.

spot_img