INTERVIU. Romulus Sirbu, CEO Life Care: Un produs bio este un pret mic pentru sanatatea …

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Produsele bio nu pot fi ieftine, din cauza costurilor mari de productie, dar beneficiile pe care le ofera sunt pe masura preturilor. Romulus Sirbu, CEO Life Care – compania nr.1 din Romania ce activeaza in industria de vanzari directe de produse bio – a explicat pentru cititorii Romania libera de ce produsele bio au preturi mai mari decat cele conventionale si care sunt beneficiile pe care le ofera.
RL: Care sunt diferentele intre un produs bio si unul non-bio?
In primul rand, materia prima pentru produsele bio provine din culturi bio – crescute fara pesticide, fertilizatori chimici sau seminte modificate genetic – si este procesata mecanic, fara radiatii. In al doilea rand, toate etapele de realizare a produselor bio – productie, manevrare, ambalare, depozitare – sunt urmarite si certificate de catre organisme acreditate si specializate care emit licente si certificate: Ecocert, BDIH, USDA, Kosher, Vegetarian, Vegan, Ecoinspect. In al treilea rand, produsele bio nu utilizeaza coloranti, conservanti, parfumuri sintetice, uleiuri minerale, produse petrochimice, parafina, silicon sau alte substante toxice care ne pot afecta sanatatea.
RL: Care este explicatia pentru oferta limitata de produse bio pe rafturile supermarketurilor romanesti?
Unul dintre motive este probabil pretul, care este mai ridicat decat cel al produselor conventionale. Dar daca ne gandim ca produsele conventionale pot contine sute de grame de toxine si otravuri ce ne pot imbolnavi, poate ca pretul unui produs biologic nu mai pare asa de mare.
RL: De ce produsele bio au preturi mai mari decat restul produselor de pe piata?
E important ca oamenii sa constientizeze ca produsele bio (sau organice) nu pot fi ieftine, din cauza costurilor mari de productie. Plantele sunt cultivate fara a se folosi ingrasaminte sau pesticide. Apoi, sunt pastrate in conditii stricte, fara a intra in contact cu alte materii prime, non-organice, sunt transportate in conditii speciale pana la procesator, iar in procesul de productie nu se foloseste niciun ingredient sintetic.
Un produs organic nu contine coloranti, conservanti, stabilizatori de aroma! In natura exista numeroase substante care pot inlocui cu succes actiunea conservanta a parabenilor, de exemplu. Dar extragerea acestor substante fara a interveni chimic atrage niste costuri pe care marii producatori cosmetici nu vor sa si le asume. Este foarte convenabil sa faci in mod chimic un produs ieftin, pe care cu ajutorul multor reclame si apoi sa le vinzi foarte scump!
RL: In ce masura pot produsele bio sa ne protejeze de diverse boli?
In zilele noastre, tot mai multe persoane sufera de alergii si iritatii din cauza produselor cosmetice sau a celor de curatenie clasice care contin substante chimice si sintetice. Parabenii, de exemplu, sunt substante chimice de sinteza folosite ca si conservanti in aprope toate produsele cosmetic: de la produsele de bebelusi, pana la creme, sampoane, geluri de dus, pasta de dinti si chiar in cremele de tratament. Exista in aproape toate cosmeticele de lux si chiar in dermatocosmeticele existente pe piata. Acesti conservanti pot fi cauza multor tipuri de cancer, in special al cancerului de san (deodorantele sunt principalele raspunzatoare de acest fapt) si de asemenea, cresc riscul aparitiei melanomului (cancer de piele).
Alternativa o reprezinta produsele certificate bio sau …

spot_img