Inventatorii romani, premiati la Geneva, au comenzi din Elvetia si Franta

Romanii care au castigat marele premiu la Salonul International de Inventii de la Geneva, pentru OnAirCamera – sistem ce permite utilizatorilor de smartphone sa primeasca, direct pe telefon, imagini personalizate din locuri cum ar fi o partie de ski -, primesc deja comenzi din Elvetia si Franta, relateaza Mediafax.
OnAirCamera este un sistem de camere video care urmaresc miscarile utilizatorului, le recunosc si le editeaza rapid sub forma unui film personalizat care poate fi transmis instantaneu acestuia pe telefonul mobil.
Practic, camerele inregistreaza si transmit actiunea printr-o conexiune wireless, iar fluxul video este disponibil doar utilizatorilor care se afla in fata camerei si au aplicatia Irewind pornita, acesta fiind un mediu care asigura confidentialitate.
Sistemul realizeaza retransmitere video de pe mai multe camere, concomitent, si furnizeaza utilizatorilor filme personalizate si gata editate in cloud. Inventia este deja validata, tehnic si comercial, pe doua partii de ski din Romania, dar si la maratoane si evenimente de ciclism, sustin inventatorii.
Astfel, in prezent, aplicatia este disponibila pentru partia Clabucet si la Cheile Gradistei. Camerele video de acolo intregistreaza clipurile in format HD, prin identificarea pozitiei cu ajutorul conectarii la GPS-ul telefonului.
In Romania nu au gasit finantatori
Ideea acestui sistem apartine lui Bogdan Manoiu, care a declarat, miercuri, ca la perfectionarea ei se lucreaza de aproximativ doi ani si jumatate.
El a explicat ca ideea i-a venit mergand la ski si incercand sa se filmeze cu telefonul in timp ce practica acest sport, pentru a arata imaginile copiilor.
Bogdan Manoiu a precizat ca premiul de la Geneva a fost castigat impreuna cu o companie elvetiana care a finantat ideea sa, el precizand ca in Romania nu a reusit sa gaseasca finantatori.
Inventatorul a mai spus ca echipa cu care lucreaza a primit deja cereri pentru instalarea sistemului OnAirCamera pe partii din Franta si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *