Iohannis a prezidat jumatate de sedinta: Ordonanta lui Teodorovici a fost schimbata semnificativ. Adoptarea, amanata pentru vineri

UPDATE: Ordonanta nu va mai fi adoptata in sedinta de astazi a Cabinetului Dancila, sedinta care a inceput in prezenta presedintelui Klaus Iohannis, ci va fi discutata vineri.
Vineri ar urma sa aiba loc o sedinta extraordinara de guvern pentru a adopta OUG cu noile taxe. Si saptamana viitoare Guvernul mai are o sedinta ordinara. Ramane de vazut daca presedintele va veni si la aceste sedinte.
Ramane de vazut, de asemenea, daca sedinta extraordinara de guvern de vineri nu va coincide cumva cu ora la care presedintele Klaus Iohannis are programata o intalnire la Palatul Cotroceni.
Joi, presedintelui i-a fost prezentata ordinea de zi suplimentara a sedintei de guvern, ca sa vada ce vor discuta cei din guvern dupa plecarea sa, nu erau chestiuni cu care seful statului nu ar fi fost de acord si acesta este motivul pentru care a decis sa plece, acceptand propunerea premierului Viorica Dancila, care a decis sa imparta in doua aceasta sedinta de guvern.

UPDATE: Printre aceste modificari sunt comisionul de administrare de la Pilonul II de pensii de la 2,5% la 1% iar contributia la ANRE se reduce de la 3% la 2% din cifra de afaceri pentru companiile energetice.
De asemenea, se reduce comisionul de administrare de la Pilonul II de pensii de la 2,5% la 1% / 0,5% din bani vor merge la Casa de pensii si 0,5% la Fondul de pensiiBanii nu pot fi retrasi decat atunci cand se ajunge la varsta de pensionare, chiar daca cetateanul renunta la Pilonul II de pensii.
Dupa 5 ani de cotizare, se poate renunta la Pilonul II de pensii dar trebuie sa optezi fie pentru Pilonul I, fie pentru Pilonul III. Daca o persoana intra in campul muncii dupa aprobarea ordonantei, opteaza direct pentru Pilonul I sau II
UPDATE: Consiliul Economic si Social a dat aviz negativ pe ordonanta de urgenta care continea masurile fiscale anuntate de Eugen Teodorovici, inclusiv “taxa pe lacomie”, a confirmat joi, pentru MEDIAFAX, Dumitru Coarna, membru al CES.
Avizul CES este unul consultativ. Premierul Viorica Dancila a declarat ca va pune proiectul pe ordinea de zi a sedintei de joi doar daca va avea avizul Consiliului Economic si Social.
Guvernul a prezentat marti un proiect de ordonanta de urgenta are cuprinde o serie de masuri fiscale, printre care scaderea comisioanelor pentru Pilonul II de pensii, precum si posibilitatea de a lasa contributorii sa-si retraga banii anticipat.

UPDATE.?Presedintele Klaus Iohannis a plecat, joi, de la Guvern.
Seful statului a participat la sedinta de Guvern aproximativ o ora.
UPDATE. A inceput sedinta de Guvern. Presedintele Romaniei prezideaza sedinta de Guvern alaturi de premierul Dancila.
“Participarea mea la sedinta de Guvern are loc in virtutea atributiilor. Aceste chestiuni s-au mai discutat in Romania, pentru ca au mai fost etape cand nu s-a stiut cand poate sa participe presedintele Romaniei la sedintele de Guvern. Exista o clarificare a CCR din 2007 pe aceasta speta. Spune foarte clar ca preseintele Romaniei poate sa participe oricand la orice sedinta de Guvern. In art 86 se statueaza ca presedintele poate sa consulte Guvernul fara sa specifice unde il consulta. Foarte multi specialisti si interpreti s-au referit numai la art 87 unde se specifica mai in detaliu care mai pot fi domeniile de interes pentru presedinte, este vorba de externe si de ordine publica si securitate nationala.? Ca sa nu lungim, prezenta presedintelui nu poate fi nici limitata si nici ingradita. Sunt sedinte pe care le prezideaza, nu le prezideaza partial, punct. Nu vreau sa cititi prezenta mea aici doar intr-o interpretare constitutionala. Rog sa interpretati prezenta mea aici in cheia colaborarii obligatorie dintre noi, avand in vedere ca ne pregatim prentru preluarea presedintiei consiliului UE”, a declarat Klaus Iohannis.
Presedintele Klaus Iohannis participa joi la sedinta de Guvern, asa cum a anuntat. Seful statului a ajuns la Palatul Victoria in urma cu putin timp.
UPDATE. Premierul Viorica Dancila a declarat joi ca ordonanta privind masurile fiscale va intra in sedinta de Guvern de joi, daca exista un acord si in Consiliul Economic si Social.”Daca vom avea aceasta discutie in cadrul economic si social, adoptam aceasta OUG. Tot ceea ce am facut si toate punctele din aceasta ordonanta sunt pentru cetateni. Stiu ca exista o rezistenta, exista mereu si nemultumiti. Amintiti-va de trecerea contributiilor. Eu cred in aceste masuri si cred ca aceste masuri vor aduce beneficii cetatenilor. Am sa iau un singur exemplu. Pe mine ma intereseaza ca cetateni sa nu mai aiba imprumuturi la a??. Nu e vorba de masuri de taxe, e vorba de masuri de sprijin pentru cetateni”, a declarat Viorica Dancila.?”Au fost consultari. Probabil astazi vor mai fi consultari in cadrul Consiliului Economic si Social”, a mai completat premierul.
UPDATE: Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat, in Parlament, ca probabil va fi introdusa joi, pe ordinea de zi, Ordonanta ce prevede masurile fiscale anuntate de Eugen Teodorovici, inclusiv “taxa pe lacomie”.
Intrebat daca presedintele Iohannis vine joi la Guvern, Budai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *