Iohannis ii da o lovitura naucitoare lui Ponta! Cand jocurile pareau facute, presedintele a facut acest anunt!

de Cristian ANDREI Publicat la: 10.07.2015 18:40 Ultima actualizare: 10.07.2015 19:59

Presedintele Iohannis a cerut reexaminarea legii care acorda pensii speciale parlamentarilor, motivand solicitarea sa prin “caracterul excesiv si arbitrar al noii indemnizatii”, dar si prin faptul ca “acest drept ar urma sa se acord tuturor parlamentarilor care au savarsit fapte de coruptie, precum si celor al caror mandat a incetat pentru incompatibilitate.

Klaus Iohannis nu a promulgat completarea legii 96/2006 prin care se acorda pensii speciale parlamentarilor, ci a decis sa retrimita legea la reexaminarea. Decizia sa vine in contextul scandalului purtat intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni pe tema majorarii indemnizatiei demnitarilor.?
“Necesitatea reexaminarii este motivata, pe de o parte, de caracterul excesiv si arbitrar al noii indemnizatii de care ar urma sa beneficieze deputatii si senatorii, iar pe de alta parte, de faptul ca acest drept ar urma sa se acorde tuturor parlamentarilor care au savarsit fapte de coruptie potrivit vechiului Cod penal, precum si celor al caror mandat a incetat pentru incompatibilitate. Similitudinea intre parlamentari si magistrati, invocata de legiuitor, este fortata, intrucat acestia din urma constituie un corp de profesionisti, iar drepturile lor speciale decurg din contributivitatea pe parcursul intregii cariere. Aceasta ratiune nu poate subzista in cazul parlamentarilor care, in virtutea mandatului reprezentativ, au o relatie cu alegatorii pe care, in mod liber si acceptand rigorile demnitatii publice, aleg sa ii reprezinte”, se arata in cererea de reexaminare.?

Presedintele sustine ca indemnizatia pentru limita de varsta care se acorda parlamentarilor este de natura a crea confuzii cu privire la natura juridica a acestui drept.
“Dreptul introdus prin legea transmisa la promulgare nu are insa ca temei, nici macar in parte, vreunul dintre principiile ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *