Iohannis, despre fondurile pentru asistenta sociala: Ii pacalim pe oameni. Le dam bani prea putini sa traiasca, prea multi sa moara

“Noi cheltuim foarte multi bani cu asistenta sociala si nu neaparat cu mare folos. De multe ori ii pacalim pe oameni. Le dam bani prea putini sa traiasca, prea multi sa moara. Eu cred ca si asistenta sociala trebuie sa fie cinstita”, a spus seful statului, la o dezbatere la Targu-Jiu pe tema administratiei publice, potrivit news.ro.
Presedintele a spus ca este nevoie de “un mod mai inteligent” de folosire a fondurilor pentru asistenta sociala, care sa puna accentul si pe reinsertie si reintegrare pe piata muncii.
“Sa facem asistenta sociala inteligenta, in asa fel incat cel care este asistat social fiindca are temporar o problema sa il punem in situatia sa isi rezolve problema, sa se reintegreze pe piata muncii, iar cel care este asistat social si nu poate reveni sa ii asiguram un venit care totusi il pune in situatia sa traiasca ca omul”, a explicat el.
Iohannis a recunoscut ca astfel de probleme se rezolva greu, dar a acuzat guvernele din ultimii 26 de ani ca au perpetuat acest sistem.
“Cel putin in ultimii 26 de ani, stiti foarte bine, multe guverne au mers pe o gandire “hai sa le dam la oameni doi lei in plus si atunci sunt foarte multumiti”, fara sa judecam daca prin asta ii ajutam pe oameni sau societatea sau nici unul, nici altul. Eu cred ca de multe ori nu i-am ajutat nici pe oameni, nici societatea”, a continuat presedintele.
Klaus Iohannis a mai spus ca intregul sistem trebuie regandit, insa nu prin taierea banilor, lucru care “ar fi o mare prostie”, ci prin schimbarea modului in care banii sunt cheltuiti, fiind nevoie de “eficienta”.
Iohannis: Comunitatile au nevoie de un alt mod de a face administratie, cu preocupare pentru cetatean, nu pentru castigul propriu
Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, vineri, la Targu Jiu, si despre modul in care se face administratia locala si considera ca preocuparea trebuie sa fie pentru cetatean, nu pentru castigul propriu.
“Cred ca este momentul unei schimbari de paradigma in administratie. Comunitatile locale au nevoie de un alt mod de a face administratie – transparent, eficient, responsabil, cu respectarea legii, cu preocupare pentru cetatean, nu pentru castigul propriu sau pentru castigul unui partid politic. Dezvoltarea unei comunitati nu poate exista in absenta unei relatii corecte intre cetateni si institutii. Cetatenii sunt cei mai importanti aliati, cei mai onesti si de incredere, pentru ca este comunitatea lor”, a spus seful statului, potrivit Agerpres.
El a subliniat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *