Iohannis, despre referendumul propus de Traian Basescu: Este inoportun. Facut in ciuda

de Deprtamentul Corespondenti Publicat la: 20.06.2013 17:32 Ultima actualizare: 20.06.2013 17:48

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca referendumul pe care doreste sa il convoace presedintele Traian Basescu “nu este necesar”, “nu este util”, fiind chiar “inoportun”.
Iohannis a precizat insa ca, “pe legislatia in vigoare, referendumul nu poate fi oprit”.

Intrebat daca este normal ca presedintele sa aiba aceasta atitudine si sa convoace un referendum, Iohannis a raspuns: “In esenta, nu cred ca ar fi bine sa fie ingradit dreptul presedintelui de a convoca un referendum”.
“Ar trebui doar gasit un presedinte care convoaca referendumul in asa fel incat sa fie util. Nu mi s-a parut util nici referendumul din 2009, cum nici acesta nu mi se pare util”, a adaugat Iohannis.
Potrivit acestuia, nu ar trebui sa se tina cont de vointa romanilor exprimata in referendumul din 2009, fiind un referendum consultativ, care nu a avut releventa.
“Dupa parerea mea, nu a avut relevanta. Cum nici nu cred ca trebuie, prin referendum, sa stabilim daca numarul parlamentarilor este 300 sau 310 sau 281. Asta trebuie stabilit de Parlament, nu de populatie. Cum nici nu trebuie, prin referendum, sa stabilim expres sistem unicameral, asa, peste noapte, ca de ce sa avem bicameral, cand putem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *