Iohannis: I-am propus de o luna dezbateri lui Ponta; sper sa vorbim si de justitie si stat de drept

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 07.10.2014 11:00 Ultima actualizare: 07.10.2014 11:01

Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a declarat marti ca i-a propus de circa o luna de zile lui Victor Ponta sa ia parte la o dezbatere electorala, mentionand ca va raspunde afirmativ invitatiei de luni a candidatului PSD si ca spera ca una dintre teme sa vizeze statul de drept si justitia

Intrebat cum raspunde invitatiei premierului Victor Ponta de a lua parte la trei dezbateri in cursa prezidentiala pe teme legate de economie, politica externa si Constitutie, Iohannis a raspuns ca a el a fost cel care a anuntat intentia de a participa la o dezbatere electorala cu Victor Ponta in cursa prezindentiala.
“Am facut o invitatie pentru o dezbatere sau pentru mai multe dezbateri cred ca de acum o luna de zile si iata ca dupa o luna de zile si primul ministru s-a gandit sa se ocupe de aceasta chestiune. Eu sunt dispus sa discut, discutam proiectele noastre, sa discutam despre economie, despre statul de drept, despre independenta justitiei, doar ca aceste doua notiuni nu prea le-am auzit de la tanarul prim-ministru. Dar sigur, sunt dispus sa discutam orice tema relevanta pentru Romania si pentru romani”, a declarat Iohannis la RFI.

In legatura cu faptul ca Ponta a evocat necesitatea prezentei persoanei propuse pentru pozitia de prim-ministru la dezbaterea pe teme economice, candidatul ACL a spus: “Da, la noi este simplu. Ar fi foarte interesant de urmarit cu cine vine domnia sa pentru postul de prim-ministru”.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anuntat ca va propune, pentru turul doi al alegerilor prezidentiale, sa fie organizate cel putin trei dezbateri publice punctuale, privind politica externa, sistemul constitutional si, respectiv, viziunea economica, in media diferite, nu la o singura televiziune
La dezbaterea privind economia va trebui sa participe, in opinia lui Ponta, si persoana propusa pentru postul de prim-ministru de catre candidatul la Presedintie.
El a precizat totodata ca, inaintea primului tur al alegerilor, va participa la orice format de dezbatere care permite o confruntare intre toti candidatii la Presedintie, spunand ca a gresit anterior, cand afirma ca nu va participa la vreo dezbatere inaintea primului tur.
“Probabil chiar maine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *