Iohannis: Ma ingrijoreaza ca 30% din terenul agricol este detinut de straini

“De asemenea, de importanta extraordinar de mare pentru Romania, cine e proprietarul pamantului din Romania? Cel putin, in momentul de fata, aflu, de exemplu, de la domnul ministru (Achim Irimescu – n.r.), ca proprietari a 30% din terenul agricol din Romania sunt altii decat romanii. Pe mine, personal, aceasta proportie ma ingrijoreaza”, a spus Klaus Iohannis, la dezbaterea “Presedintele Romaniei in dialog cu agricultorii”, organizata in cadrul Targului Indagra, potrivit Agerpres.
El a subliniat ca in aceasta chestiune este nevoie de o abordare pragmatica, aratand ca un minim necesar ar fi dreptul de preemptiune pentru cei care reprezinta statul sau comunitatea.
“E nevoie de o abordare pragmatica, dar in acelasi timp europeana. Suntem in UE, nu putem sa ne inchidem, sa revenim la izolationism, dar nu ne opreste nimeni sa facem o legislatie care sa permita romanilor sa stabileasca ce se intampla in Romania. Un minim necesar este un drept de preemptiune pentru cei care reprezinta statul sau comunitatea, iar, daca nici …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *