Iohannis: Majoritatea parlamentara trebuie sa inteleaga ca doar sprijinind combaterea coruptiei vor contribui la ridicarea MCV

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Raportul confirma faptul ca Guvernul instalat in anul 2015 a contribuit major la indeplinirea obiectivelor MCV si a avut un aport decisiv pentru acest raport favorabil. Raportul MCV confirma ca Romania a mentinut un parcurs sustenabil in ceea ce priveste indeplinirea obiectivelor mecanismului, astfel ca pentru prima data este mentionata modalitatea de finalizare a mecanismului. Astfel, Comisia Europeana a emis 12 recomandari, iar indeplinirea acestora va conduce la incheierea MCV”, se arata intr-un comunicat emis de Administratia Prezidentiala.
Seful statului subliniaza ca, pentru prima data, Comisia Europeana afirma in cadrul raportului ca este inadecvata corelarea intre MCV si decizii din alte domenii (precum fondurile structurale europene, aderarea la Spatiul Schengen).
Iohannis apreciaza faptul ca raportul consemneaza ca activitatea principalelor institutii din domeniul combaterii coruptiei a inregistrat progrese substantiale.
El atentioneaza asupra ingrijorarilor formulate in document cu privire la faptul ca cele doua proiecte de OUG puse in consultare publica …

spot_imgspot_img