Iohannis: PSD e dornic sa acapareze toate institutiile statului, sa forteze schimbari ale legislatiei in domeniul securitatii

0

“Este evident ca securitatea nationala este o tema atat de importanta, incat ea nu poate fi ocupata de o singura institutie. De aceea, si in Constitutie toate institutiile mari au un rol in asigurarea securitatii nationale, incepand de la Presedinte, la CSAT, la Parlament, la Guvern si, binetnteles, la entitatile de specialitate – Armata, servicii si asa mai departe. In acest sens, cred ca este important sa intelegem ca orice demers facut de vreuna din aceste parti pentru a schimba sau a imbunatati cadrul general are nevoie de colaborarea tuturor celorlalti”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis, citat de news.ro, intrebat cum vede infiintarea unei Comisii care sa modifice legile securitatii nationale.
In acest context, seful statului a spus ca, teoretic, sunt imaginabile doua scenarii – unul in care PSD este dornic “sa ocupe toate institutiile statului, sa le acapareze, sa forteze schimbari ale legislatiei in domeniu securitatii nationale, in sensul unui control politic, fara sa colaboreze cu nimeni”, iar altul in care majoritatea parlamentara coopereaza cu institutiile din domeniu.
“In acest context, sunt imaginabile doua scenarii – un secenariu ar fi ca un PSD dornic sa ocupe toate institutiile statului, sa le acapareze, sa forteze schimbari ale legislatiei in domeniu securitatii nationale, in sensul unui control politic fara sa colaboreze cu Presedintia, CSAT, Armata, serviciile. Acesta este un secenariu prost”, a spus el.
“Alt scenariu, o coalitie responsabila, care intelege nevoia modernizarii legislatiei in domeniu securitatii nationale se apuca sa lucreze pe aceste teme foarte importante, colaboreaza cu presedintele, cu CSAT, inclusiv cu reprezentantii serviciilor vizate si in final se obtine ceea ce ne dorim cu totii: o legislatie modernizata, europeana, o legislatie care intr-adevar conduce la un cadru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *