Iohannis, reactie dupa revocarea sefei DNA: Primul om in stat este primul care respecta statul de drept. Am pus in aplicare decizia CCR

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, ca nu a avut nicio clipa intentia sa nu respecte decizia Curtii Constitutionale de a o revoca din functie pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. El a fost intrebat de ziaristi care a fost motivul pentru care a semnat decretul de revocarte a Laurei Kovesi din fruntea DNA.
“Cred ca va amintiti, sper sa va amintiti, si imi face placere sa o spun cu voce tare: eu respect statul de drept, respect Constitutia, si aceste lucruri nu le spun de complezenta sau de slogan!
Eu imi doresc pentru Romania o intarire a statului de drept, o intarire a democratiei. Calea romaneasca trebuie sa fie calea democratiei consolidate, care se bazeaza pe valorile noastre, pe care se bazeaza si NATO, si Uniunea Europeana. De aceea suntem aici. Noi nu suntem musafiri. Noi suntem aici membri cu drepturi depline.
Deci, calea romaneasca este calea valorilor democratice si a statului de drept. Eu imi doresc pentru tara mea o intarire a statului de drept. Si atunci, este evident ca primul om in stat este primul care respecta statul de drept, respecta deciziile Curtii Constitutionale. Drept pentru care am pus in aplicare decizia Curtii Constitutionale. Nici intr-un moment nu a fost o optiune pentru mine sa nu respect Constitutia, sa nu respect statul de drept. Dimpotriva, eu imi doresc ca acest pas pe care l-am facut sa fie inteles ca si un pas in supremul respect pentru Constitutie”, a declarat presedintele Iohannis.
El a avertizat ca plecarea Laurei Kovesi de la DNA nu inseamna incetinirea sau stoparea luptei anticoruptie, din contra.
“Insa, daca am ajuns la aceasta tema, vreau sa fie foarte, foarte clar un alt lucru: daca cineva acum se bucura ca lupta anticoruptie inceteaza sau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *