Ion Cristoiu: O judecatoare CCR a fost adusa de la Roma de Ghita la sedinta privind referendumul de demitere a lui Basescu

Curtea Constitutionala a decis atunci, cu scorul de 6-3, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu este invalid. Decizia inseamna ca presedintele suspendat Traian Basescu trebuie sa fie repus in functie, dupa ce decizia CCR va fi comunicata Parlamentului si va fi publicata in Monitorul Oficial. Comunicatul oficial al? CCR arata ca motivul invalidarii este lipsa cvorumului la referendum, pragul de participare de 50%+1 nefiind atins.
“1. Constata ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, a fost respectata.2.?Confirma rezultatele referendumului national din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central? si constata ca din totalul de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au raspuns “DA” la intrebarea “Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?”, iar? 943.375 (11.15 %) au raspuns? “NU”.??3.?Constata ca la referendum nu au participat cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru ca referendumul? sa fie valabil in conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.4. La data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,inceteaza interimatul domnului George – Crin Laurentiu Antonescu? in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.5. De la data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,?domnul Traian Basescu isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de Presedinte al Romaniei.Prezenta hotarare se prezinta Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite in sedinta comuna.Hotararea este definitiva si general obligatorie si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si in presa.”
Ion Cristoiu?intervine in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *