Ion Iliescu: In 2009, Mitrcea Geoana a castigat alegerile in tara, insa, votul din strainatate a schimbat rezultatul final in favoarea lui Traian Basescu

Presedintele onorific al social-democratilor, Ion Iliescu, a precizat, pe blogul sau, ca?in 2009 Mircea Geoana a castigat alegerile prezidentiale in tara, dar votul din strainatate a schimbat rezultatul final in favoarea lui Traian Basescu, iar cei care sustin ca el ar fi fost vinovat de esecul candidatului PSD spun minciuni.

“Din motive asupra carora nu vreau sa speculez, a revenit in dezbaterea publica o tema veche de opt ani: corectitudinea alegerilor prezidentiale din 2009. Spre surprinderea mea, si in totala neconcordanta cu realitatea, aceea de atunci, la care se adauga amanunte necunoscute in epoca, Cosmin Gusa, patronul neconsolat al unei televiziuni suferinde, imi atribuie mie esecul candidatului PSD, Mircea Geoana. Afirmatiile sale constituie o minciuna, pe care nu ma sfiesc s-o consider ordinara. Faptele ii contrazic minciunile. Indiferent de rezultatul de atunci, Mircea Geoana a castigat alegerile in tara; votul din strainatate a schimbat rezultatul final. PSD s-a mobilizat exemplar, nu, cum afirma Cosmin Gusa, nu s-a implicat, la sugestia mea. Da, am avut un diferend cu Mircea Geoana, la inceputul lui 2005. Dar eu am o responsabilitate fata de partid, in primul rand. Am trecut peste acel moment din 2005, deloc placut, si am sustinut candidatura sa”, precizeaza vineri pe blog presedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu subliniaza ca, daca in 2009 ar fi avut ceva de obiectat la candidatura lui Mircea Geoana, ar fi facut acest lucru public.

“Am considerat ca PSD avea nevoie de o victorie in acele alegeri, pentru a schimba cursul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *