Ionut Mosteanu: USR nu s-a consultat cu platforma lui Ciolos pentru stabilirea referendumului privind o colaborare

“Mecanismul referendumului intern incepe sa functioneze. Colegul Vasile Deac, presedintele filialei USR Mehedinti, a initiat un nou referendum in iulie – unul in care membrii USR urmeaza sa se pronunte asupra oportunitatii demararii unor discutii formale de apropiere intre USR si Platforma Romania 100. A strans 200 de semnaturi si referendumul a fost aprobat de Biroul National in data de 2 august, urmand a se desfasura la inceputul lui octombrie”, a scris Ionut Mosteanu pe?Facebook.
Totodata, deputatul USR a precizat ca formatiunea din care face parte nu s-a consultat cu Platforma Romania 100 pentru stabilirea acestui referendum, aceasta fiind strict o initiativa a colegului sau Vasile Deac si a colegilor lui de la USR Mehedinti.
“Oricare 200 de membri USR pot initia un referendum intern. Referendumul din octombrie va clarifica daca membrii USR isi doresc (sau nu) o apropiere de Platforma Romania 100. Biroul National va lua act de vointa bazei partidului si va demara (sau nu) discutii formale cu RO100, daca si RO100 va fi de acord. Orice concluzie a acestor posibile discutii va deveni o actiune concreta doar dupa aprobarea unui Congres USR”, a scris Ionut Mosteanu pe Facebook.
La randul sau, Alin Cristian Mituta, fost director de cabinet al prim-ministrului Dacian Ciolos, in prezent membru al Platformei Romania 100, a confirmat, marti, ca referendumul intern care va fi initiat de USR pe tema “colaborarii/fuziunii” cu RO100 este o initiativa exclusiva a USR.
“Ii multumesc lui Ionut Mosteanu pentru aceste precizari si vreau sa confirm si eu ca acest referendum intern care inteleg ca va fi initiat de USR pe tema “colaborarii/fuziunii” cu Platforma Romania 100 este o initiativa exclusiva a USR care nu a fost discutata sau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *