iPhone isi dubleaza cota de piata in navigarea pe internet

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Lansarea iPhone 3G a determinat o crestere importanta a cotei din piata de navigare internet, detinuta de iPhone.

Informatiile, colectate de compania Net Applications, demonstreaza faptul ca in iunie 2008, inainte de lansarea iPhone 3G, iPhone detinea 0.16 procente din piata sistemelor de operare, asa cum a fost masurata prin detectarea sistemului de operare in timpul navigarii pe internet; apoi, in iulie, a ajuns la 0,19 procente.

Oricum, la 1septembrie, iPhone detinea 0.3% din cota de piata la nivel global, o crestere de 58% intr-o singura luna. Potrivit Net Applications, acest lucru s-a intamplat datorita lansarii iPhone 3G, in iulie.

„Lansarea iPhone 3G a aduns castiguri importante in navigarea pe internet. Inainte de lansare, cota de piata a scazut, dar apoi si-a revenit si a intrat pe un trend ascendent”, au spus cei de la Net Applications.

Pe piata sistemelor de operare, Microsoft Windows a detinut suprematia vreme de mai multi ani. Oricum, un raport al Net Applications a demonstrat ca dominatia a inceput sa slabeasca. Daca in octombrie 2007, Microsoft Windows detinea 92,49% din piata sistemelor de operare, in august 2008 a scazut la 90,66 de procente.

In aceasta toamna s-a inregistrat o crestere a cotei de piata nu numai pentru iPhone, ci si pentru Linux si Apple Mac. Linux a inregistrat o crestere constanta in privinta cotei de piata, de la 0,5 procente in octombrie 2007, la 0,93% in august 2008. In aceeasi perioada, Apple Mac si-a crescut cota de piata, de la 6,58%, la 7,86 de procente.

Si dominatia Microsoft in privinta cotei de piata detinute de browsere este in scadere, mai rapid decat in privinta sistemului de operare. Utilizarea Internet Explorer a scazut de la 78,36 de procente, in octombrie, la 72,15 procente, in august 2008. In aceeasi perioada, Firefox si-a crescut cota de piata de la 14,97%, pana la 19,73 procente, in vreme ce utilizarea Safari a crescut de la 5,09, la 6,37 de procente.

Net Applications aduna informatii de la 160 de milioane de vizitatori pe luna, care viziteaza site-urile clientilor companiei.

spot_imgspot_img