Ipocrizie. Viata de pension a senatorului Daniel Barbu: 1.620 de euro pe cuvantare in Parlament

In cei aproape patru ani de mandat, parlamentarul a luat cuvantul in plen de 34 de ori, unele?discursuri avand mai putin de 20 de cuvinte. In acest timp, Barbu a incasat aproximativ 55.000 de euro.
Senatorul ALDE ales pe listele USL, Daniel Barbu s-a plans de viata grea pe care o au alesii neamului, considerand ca acestia au de infruntat pericole extrem de mari: a”E cea mai grea dintre meserii. Meseria de politician este grea si foarte putina lume stie de fapt ce faceti cu adevarat in fiecare zi a saptamanii, adesea si sambetele si duminicile. E o meserie grea, in zilele noastre, pentru ca este o meserie riscanta. E mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan. Stim bine ca, din pacate, si nu numai in Romania, dar la noi intr-o maniera care este extrem de violenta, spatiul public a devenit un fel de teatru de operatiuni in care orice ales local sau national isi risca li-bertatea, sanatatea, in fiecare zi”, a spus senatorul Daniel Barbu, vineri, in fata participantilor la Liga Alesilor Locali ALDE.
Interesat de condamnarile la CEDO
“Romania liberaa” a analizat activitatea parlamentara a lui Da-niel Barbu si a descoperit ca viata de senator a acestuia este una de pension – marcata printr-o activitate redusa in Senat, dar foarte bine platita. In trei ani si zece luni de mandat, Daniel Barbu nu a facut nici o declaratie politica si nu a semnat nici o motiune, potrivit datelor existente online pe senat.ro. O singura data senatorul Barbu l-a interpelat pe premierul Dacian Ciolos in legatura cu numarul mare de condamnari ale Romaniei la CEDO. Barbu i-a mai adresat o intrebare ministrului Justitiei, Raluca Pruna, in legatura cu initiativele pe care le are pentru protejarea prezumtiei de nevinovatie.
In sangerosul razboi politic, pe care s-a plans ca a trebuit sa il duca, Daniel Barbu a luat cuvantul in plenul Senatului de numai 34 de ori. Rezulta o medie infima de mai putin de 9 luari de cuvant pe an in Senat. La un salariu lunar de 1.200 de euro (pe care l-am calculat dintr-una din declaratiile sale de avere), rezulta ca in actualul mandat Daniel Barbu a catigat 55.200 de euro. Adica, o medie de 1.620 de euro pentru fiecare luare de cuvant in Plenul Senatului.
Discurs de sase cuvinte
Majoritatea discursurilor au fost scurte, unele strict procedurale, altelele cuprizand obiectii la adresa justitiei sau prin care a salutat diverse initiative cultural-istorice. Monitorizarea Senatului arata ca Daniel Barbu a luat cuvantul in plenul Senatului pentru a depune juramantul la 19 decembrie 2012. Pe 21 iunie anul acesta, a”imi permit sa solicit, domnule presedinte, in numele grupului, retrimiterea legii la comisie pentru o saptamana. Colega senator Cristiana Anghel, initiator al legii, nu a fost prezenta in comisie cand s-a dezbatut raportul”. Intr-o interventie i-a luat apararea lui Titus Corlatean caruia i se cerea ridicarea imunitatii pentru a fi cecetat penal: a”E vorba despre o tentativa a Parchetului, o tentativa repetata, de a penali-za procesul electoral. Si acest lucru este absolut inacceptabil. Si de aceea, inca o data, pentru a incheia, suntem intru totul de acord cu Comisia juridica, cu punctul sau de vedere, si il vom vota (care daduse aviz negativ – n.red.)”. Pe 9 mai s-a marginit sa o sustina pe Cristiana An-ghel la Curtea Constitutionala in fix sase cuvinte. In aprilie a cerut trimiterea unei legi la comisii (aproximativ 15 cuvinte). In martie 2015 a dorit sa faca a”o rectificare extrem de respectuoasa in raport cu interventia domnului senator Hasotti”, pentru ca in septembrie 2014 sa anunte: a”Numele meu este Daniel-Constantin Barbu. Am fost ales senator pe listele Uniunii Social-Liberale, din partea Partidului National Liberal in Colegiul nr. 5, Circumscriptia electorala 42 si va anunt ca, incepand de astazi, parasesc Grupul parlamentar al Partidului National Liberal si voi continua sa activez ca senator neafiliat”.
A aparat incalcarea legii
Daniel Barbu a luat, in doua randuri, cuvantul pentru a apara postului de televiziune Antena 3 unde a fost invitat in repetate randuri. La doua zile dupa ce postul a primit ordin de evacuare din partea ANAF, Daniel Barbu a spus: a”Manualele de istorie de peste 25-50 de ani vor retine, intr-un rand: Guvernul Ciolos, care a vrut sa suprime libertatea presei”.
Lupta senatorului cu procuratura a continuat in domeniul fraudelor academice: a”Un plagiat este un plagiat. Orice persoana alfabetizata poate recunoaste plagiatul, sigur, cu exceptia limbajelor formale, matematice, acolo iti trebuie mai multa carte ca sa identifici, dar tot ceea ce este scris in limbaj natural poate fi imediat identificat drept plagiat, daca este un plagiat. Repet si insist, ca trebuie sa dam productia stiintifica a acestei tari pe mana Procuraturii. Ce vor mai face procurorii sau ce nu vor mai face in curand? Ce domeniu nu le va fi accesibil, daca mergem in acest pas”. Intr-o alta interventie a cerut o metoda sistematica si rationala de finantare a bisericii care sa nu mai tina cont de dispozitiile de moment ale unui guvern, consiliu judetean, primar. Intr-un minut a cerut a”sa nu plecam de la premiza ca publicul nu este interesat de emisiuni culturale si, de aceea, ele trebuie subventionate. Daca emisiunile culturale sunt de calitate, ele vor avea public”.
Seful Comisiei pentru evaluarea democratiei
Barbu a mai luat cuvantul cu ocazia zilei nationale a Romaniei. La dezbaterea privind Propunerea legislativa pentru condamnarea totalitarismului comunist, senatorul a spus: “condamnarea totalitarismului e o chestiune, neindoielnic, importanta in societatea romaneasca, dar cultivarea memoriei e o chestiune de constiinta individuala si de agregare spontana a constiintei colective”.
Senatorul Daniel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *