Ipoteza SOC: Bancile care au dat credite in franci STIAU ca va EXPLODA cursul

Francii elvetieni, capcana intinsa de bancheri

Bancile care au dat credite in franci elvetieni si-au condamnat clientii cu buna stiinta, spun avocatii. Stiau ca exista riscul sa explodeze cursul, dar i-au incurajat pe oameni sa ia asemenea imprumuturi.

Aparatorii clientilor care au dat bancheri in judecata au si dovezi, potrivit Digi24.ro. Intr-un document intern al Volksbank, datat 14 octombrie 2008, seful bancii austriece le ordona tuturor subalternilor sa nu mai dea niciun credit nou in franci elvetieni, Anuntul i-a luat pe nepregatite chiar si pe angajati.
“Personal, am ramas surprins cand in octombrie 2008, cand criza a lovit foarte tare, am ramas surprins total cand primeam mail de la presedintele bancii: stop creditarea”, a spus Ionut Dragomirescu, fost manager intr-o banca.
Pornind de la avertismentul din 2008, avocatii clientilor care au ajuns la procese cu banca sustin ca acestia stiau ce vremuri grele vin pentru cei cu credite in franci elvetieni si n-au facut decat sa le ingreuneze situatia marind dobanzile.
“A preconizat, si-a facut niste calcule, a stiut, cu un anumite grad de predictibilitate, ca se poate intampla ca acest franc sa explodeze”, a spus avocatul Gheorghe Piperea.
Alta este explicatia bancii austriece. Aceasta sustine ca n-a mai dat credite in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *