Ipoteza socanta: Primii locuitori ai Americii de Nord provin din Siberia.

0

Amerindienii, primii locuitori ai continentului nord-american, ar proveni dintr-o mica regiune montana din sudul Siberiei, potrivit studiului unei echipe de antropologi americani si rusi, publicat in SUA, potrivit Mediafax.
Studiul a fost publicat in The American Journal of Human Genetics.
Regiunea siberiana Altai “este un loc-cheie caracterizat de migratia a numeroase populatii de cateva mii de ani”, explica Theodore Schurr, profesor de antropologie la Universitatea Pennsylvania, unul dintre principalii autori ai acestei cercetari.
Unele din aceste popoare ar fi stramosii primilor americani si ar fi ajuns pe continentul american in urma cu 20.000 – 25.000 de ani, din Altai, ce face in prezent parte din Federatia Rusa.
De provenienta asiatica, aceste popoare ar fi traversat Siberia si ar fi trecut prin stramtoarea Bering, care nu era acoperita de ape in acea perioada, in America.
Cercetatorii au analizat ADN-ul cromozomului Y, transmis de tata, la amerindieni si la indigenii din Altaiul de Sud, descoperind o mutatie genetica unica la ambele populatii. Similaritati au fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *