Iranul ramane interzis pentru Renault. Vanzarile Logan, afectate de criza de la Teheran.

Renault anunta ca iti doreste o revenire cat mai rapida pe piata iraniana, una extrem de importanta, mai ales pentru modele ca Logan. Oficialii grupului francez spera intr-o imbunatatire a situatiei din Iran, cu toate ca deocamdata exporturile de masini dezasamblate (CKD) catre aceasta tara raman suspendate, potrivit ANE.
Renault este una dintre companiile europene cu cea mai mare cifra de afaceri in Iran, iar criza declansata pe 1 iulie, cand sanctiunile economice impuse de SUA Iranului s-au extins si in sectorul auto, a afectat enorm vanzarile din regiune ale producatorului auto francez. Guvernul american a extins embargoul pe fondul cresterii tensiunilor in jurul programului nuclear iranian.
Iranul este cea de a opta piata, ca vanzari, pentru Renault, peste Italia si Spania, cu aproximativ 101.000 unitati vandute anul trecut. Mare parte din vanzari se bazeaza pe kiturile CKD, trimise din Europa si asamblate in uzinele iraniene ale partenerilor de la?Khodro. Exporturile de kituri CKD ale Renault catre Iran au scazut cu 48% in prima jumatate a acestui an fata de perioada similara a anului trecut, la?28.082 unitati.
Renault produce sub marca proprie in Iran atat Megane cat si modelul Logan, care este denumit in acesta tara Renault Tondar. Cele doua modele au consolidat de-a lungul timpului pozitia Renault pe aceasta piata, din care francezii detineau anul trecut 10 procente.?
Vezi si?Dacia Sandero, vanzari RECORD in Franta. A depasit Citroen C4 sau VW Polo
Din cauza embargoului impus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *