Israelul e gata sa atace Iranul. “Este mai bun bombardamentul”, spune vicepremierul

Complexul militar iranian de la Parchin / FOTO: www.isis-online.org

“In nicio circumstanta Israelul nu va accepta sa aiba cutitul la gat (…) daca trebuie facuta o alegere intre bomba (iraniana) sau bombardamentul (israelian), din punctul meu de vedere este mai bun bombardamentul”, a afirmat Yaalon, fost sef de Stat Major si actual ministru pentru Afaceri Strategice.
Potrivit lui, iranienii si-au accelerat in ultimele luni activitatile de imbogatire a uraniului. “Daca Iranul nu este oprit, aceasta tara va dispune intr-un an de suficient uraniu imbogatit pentru a produce sapte-opt bombe atomice si va fi in masura sa produca o bomba radiologica, o arma mai primitiva, in mai putin de sase luni”, a adaugat ministrul.”Daca presiunile diplomatice sau economice asupra Iranului nu sunt inasprite si daca nu vor fi alte evolutii pozitive, momentul adevarului va veni in curand”, a subliniat el.
In numeroase randuri, liderii israelieni, intre care premierul Benjamin Netanyahu si ministrul Apararii Ehud Barak, au afirmat ca “toate optiunile sunt pe masa”, o formula mai putin explicita decat declaratiile lui Yaalon, lasand usa deschisa pentru un posibil atac israelian impotriva instalatiilor nucleare iraniene.
Haaretz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *