Istoricul Andrei Muraru, consilier personal al presedintelui PNL, Klaus Iohannis

de Mihaela Stoica Publicat la: 01.07.2014 13:52 Ultima actualizare: 01.07.2014 13:53

Fostul presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER), liberalul Andrei Muraru, a fost numit marti consilier personal al presedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Sub conducerea lui Andrei Muraru, IICCMER a inceput investigarea a 35 de tortionari.
Klaus Iohannis a fost ales sambata presedinte al PNL, el priminid votul a 1334 de delegati la congresul liberalilor, in timp ce contracandidatul sau, senatorul Ioan Ghise a primit votul a 150 de delegati. Totodata, Klaus Iohannis a acceptat sa fie propus alaturi de fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, candidat al PNL la presedintia Romaniei.

Andrei Muraru (32 de ani) este doctor in istorie (Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi) si a fost presedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) in perioada 2012-2014.
Dupa plecarea de la IICCMER a candidat pentru functia de europarlamentar din partea liberalilor.?
Este cadru didactic asociat al Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi. A fost consilier la Cancelaria Primului – Ministru si consilier al directorului general al Arhivelor Nationale ale Romaniei. A obtinut mai multe burse in strainatate, dintre care amintim: Erasmus-Socrates la Universitatea Aristotel din Salonic, bursier New Europe College si bursier al United States Holocaust Memorial Museum.
Este coordonator al volumului Dictionarul penitenciarelor din Romania comunista (1945-1967) (Polirom, 2008), coautor al volumului O istorie a comunismului din Romania, Manual pentru liceu (Polirom, 2008; editia a II-a, 2009) si co-editor al Ghidului Arhivelor Nationale ale Romaniei (Bucuresti, 2010). De asemenea, a publicat numeroase studii in reviste de specialitate. Andrei Muraru a participat la numeroase conferinte internationale si are frecvent contributii pe teme de istorie recenta. A fost decorat de Regele Mihai pentru contributia adusa la cunoasterea istoriei monarhiei din Romania.
In 2013, gandul, in parteneriat cu Institutul de Investigare a? Crimelor Comunismului si Memoria Exilului din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *