Iulia Skripal respinge ajutorul oferit de ambasada Rusiei la Londra. Rusia afirma ca e tinuta in stare de detentie

Femeia in varsta de 33 de ani a fost externata luni din spitalul din Salisbury si dusa intr-o locatie sigura. Iulia sustine ca a fost tratata “cu o experienta clinica evidenta si cu multa bunatate” in Marea Britanie.
Prin intermediul unui comunicat transmis de politia britanica, Iulia Skripal a precizat ca inca nu este intr-o conditie fizica suficient de buna pentru a da un interviu, dar a subliniat ca “nimeni nu vorbeste in numele meu sau a tatalui meu”.
“Am acces la prieteni si la familie si am aflat de contactele specifice din partea ambasadei Rusiei, care mi-a oferit cu amabilitate asistenta in orice mod. In momentul de fata, nu doresc sa apelez la serviciile lor, dar daca ma razgandesc stiu cum sa ii contactez. Nu sunt inca suficient de puternica pentru a oferi un interviu complet in presa, dar sper ca intr-o zi sa pot sa fac acest lucru. Ii multumesc verisoarei mele Viktoria pentru ingrijorarea fata de situatia noastra, dar ii cer sa nu ma viziteze si sa nu ma contacteze pentru moment”, a transmis Iulia Skripal.
Ambasada Rusiei la Londra a precizat ca nu a primit acces consular pentru a discuta cu Iulia Skripal si ca se indoieste de autenticitatea comunicatului facut public de politia britanica.
“Continuam sa insistam pentru o intalnire cu cu Iulia si Serghei Skripal. Situatia lor arata tot mai mult ca o detentie sau inchisoare. Cum am mai spus, vrem sa ne asiguram ca acel comunicat provine de la Iulia. Avem mari indoieli in privinta asta. Textul este in mod evident formulat in asa fel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *