Izvorul Tamaduirii. Cele mai cunoscute izvoare cu apa vindecatoare din Romania.

Crestinii sarbatoresc vineri Izvorul Tamaduirii, informeaza Realitatea.net.Din punctul de vedere istoric, Izvorul Tamaduirii, sarbatoare inchinata Maicii Domnului, Sfanta Fecioara Maria, ne aminteste o minune. Imparatul Leon cel Mare, inainte de urcarea pe tron, mergand printr-o padure, a intalnit un orb ranit care isi cauta drumul. Leon l-a luat de mana ca sa-l conduca, dar la cererea orbului de a-i da apa, a plecat sa caute. Negasind, a auzit un glas care i-a indicat locul unde va gasi apa pentru a potoli setea orbului si pentru a-i unge ochii lipsiti de vedere.
Urmand cele auzite, Leon a gasit izvorul, care s-a dovedit a fi tamaduitor. Orbul si-a astamparat nu numai setea, dar si-a recapatat si vederea. Dupa ce a ajuns imparat, Leon a ridicat in acel loc o biserica iar cu apa acelui izvor s-au vindecat multi bolnavi de-a lungul timpului, prin mila si lucrarea Maicii Domnului, care i s-a descoperit.
Izvorul mentionat este o preinchipuire care ne arata Izvorul cel viu al mantuirii noastre: pe Maica Domnului. Dincolo de aspectele dogmatice ale lucrarii Maicii Domnului in istoria mantuirii neamului omenesc, Izvorul Tamaduirii ne arata puterea sa harica de a infaptui minuni cu ajutorul lui Dumnezeu, faptul ca ea este Maica noastra, a celor care ne incredintam ei pentru a-i cere …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *