Japonezii lucreaza la inlocuirea internetului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul japonez al Comunicatiilor, Yoshihide Suga, a declarat vineri ca Japonia va incepe cercetarea si dezvoltarea unei tehnologii pentru o noua generatie de retele, care va inlocui internetul, potrivit Kyodo News. El preconizeaza implementarea noii tehnologii pentru utilizatori, pentru anul 2020.

Suga a declarat, in timpul unei vizite in Brazilia, ca, in aceasta toamna, se vor pune bazele unei organizatii, cu cooperarea unor companii, universitati si oficii guvernamentale. Aceasta organizatie va promova noua tehnologie in momentul in care internetul se va confrunta cu probleme in transferul crescut de date si asigurarea securitatii datelor.

Reteaua va asigura o transmitere mai rapida si sigura a datelor si va avea capacitatea de a se reface mai repede dupa atacuri cu virusi si dupa caderi de retea. Ministerul spera ca Japonia va conduce lupta pentru dezoltarea tehnologiei post-internet si va stabili noi standarde globale, o miscare considerata de oficiali ai ministerului ca ar putea ajuta companiile japoneze sa fie mai competitive pe piata globala de hardware si software.

Suga a mai adaugat ca va stabili un regulament, care va intra in vigoare luna viitoare, pentru a face trecerea de la televiziunea de tip analog la digital in iulie 2011. Acest regulament va forta companiile din industria electronica sa produca si sa comercializeze convertoare ieftine, pentru a permite, in doi ani, transmisile de televiziune digitala.

„Luam in considerare si furnizarea unor convertoare mai ieftine pentru persoanele cu venit mic sau distribuirea de cupoane pentru a-i ajuta pe acestia sa cumpere astfel de convertoare”, a declarat Suga.

spot_imgspot_img