Jihadistii catre SUA: “Va vom ineca pe toti in sange”

Liderii gruparii teroriste Statul Islamic (SI) au lansat amenintari cu atacuri teroriste pe teritoriul SUA, ca raspuns la atacurile aeriene efectuate de armta americana in nordul Irakului impotriva luptatorilor teroristi.
Potrivit Mediafax, mesajul, insotit de fotografii cu decapitari, a fost difuzat dupa ce presedintele american Barack Obama a anuntat ca trupe kurde (peshmerga) sustinute de avioane americane au preluat de la SI controlul asupra barajului de la Mosul, relateaza Sky News online.
Presedintele american a declarat ca jihadistii din cadrul SI reprezinta in continuare “o amenintare la adresa Irakului si intregii regiuni” si ca este necesar ca irakienii “sa se uneasca si sa-i respinga din teritoriile pe care le-au ocupat”. “Ei pretind ca reprezinta suferintele sunnitilor, dar de fapt macelaresc barbati, femei si copii sunniti”, a declarat Obama, anuntand ca o misiune militara limitata va continua.
Spre deosebire de Al-Qaida, SI s-a concentrat pana in prezent asupra ocuparii unor portiuni din teritoriile Irakului si Siriei, in care a proclamat un califat, si nu asupra atacarii unor tinte occidentale.
Anterior, gruparea a dezmintit ca a pierdut controlul asupra barajului de la Mosul, care furnizeaza apa si electricitatea unei mari parti a tarii. De asemenea, au existat temeri ca aceasta va sectiona conducte sau cabluri ori va arunca in aer structuri, mai scrie Mediafax.
Sky News scrie ca a obtinut un acces exclusiv la pesupusi militanti SI capturati de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *