Jihadistii din Statul Islamic vor sa faca un “emirat” in nordul Libanului

Statul Islamic, cea mai bogata grupare terorista

Optsprezece presupusi membri ai gruparii jihadiste Stat Islamic (SI) au fost inculpati joi de justitia libaneza pentru ca au incercat sa infiinteze un “emirat islamic” in nordul Libanului, a anuntat agentia de presa ANI.

Agentia nu a precizat nationalitatea inculpatilor, dar ea il mentioneaza pe Ahmad Miqati, un libanez a carui arestare, saptamana trecuta, a provocat trei zile de confruntari violente la Tripoli, cel mai mare oras din nordul Libanului, intre armata si barbati inarmati, transmite Mediafax.
Inculpatii sunt acuzati ca “au participat la atacuri impotriva armatei, au incitat la uciderea unor militari” si ca au vrut sa “ocupe” sate din regiunea Dinniyé, in nordul Libanului, in scopul infiintarii unui “emirat islamic”.
Dintre cei 18 inculpati, care risca pedeapsa cu moartea, trei sunt in detentie, inclusiv Ahmad Miqati, iar ceilalti 15 fugari. Dosarul a fost transmis unui judecator de instructie.
Arestarea, joi, a lui Ahmad Miqati, prezentat de armata ca un “important membru al SI in nordul Libanului”, a provocat a doua zi, la Tripoli, un atac impotriva unei echipe de patrula a armatei.
Acest atac a degenerat in confruntari in cel de-al doilea oras al Libanului si in imprejurimile sale soldate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *