Jihadistii, noi atacuri lansate in Siria. Armata turca a ripostat cu bombardamente

Un soldat turc a fost ucis, joi dupa-amiaza, si alti cativa au fost raniti in urma unor tiruri provenite dintr-o zona controlata de gruparea Statul Islamic (SI) in Siria, atac ce a provocat o riposta imediata a armatei turce, care a bombardat cu artileria pozitii ale jihadistilor pe teritoriul sirian, transmite AFP.

Potrivit postului local de stiri NTV, in conformitate cu regulile de angajare in operatiuni de lupta ce prevad ca armata turca trebuie sa riposteze de fiecare data cand este atacata, tancurile trupelor turce au deschis focul in directia de unde a provenit atacul, cel putin un combatant jihadist fiind ucis.
Acest incident armat din regiunea Kilis survine la trei zile dupa atentatul sinucigas impotriva militantilor prokurzi in localitatea Suruc, aproape de frontiera siriana, soldat cu 32 de morti si circa o suta de raniti si atribuit jihadistilor.
Tensiunea a fost amplificata si de un alt atac comis, tot joi, in orasul kurd Diyarbakir, in urma caruia un politist a fost ucis si un altul ranit.
Dupa atacul de la Suruc, guvernul de la Ankara a decis sa ia o serie de masuri pentru sporirea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *