Jirinovski: Decizia lui Barack Obama demonstreaza “lipsa de respect fata de Rusia”

Jirinovski: Decizia lui Barack Obama demonstreaza “lipsa de respect fata de Rusia”

“Decizia lui Obama este o dovada directa a lipsei de respect fata de Rusia”, a apreciat Jirinovski, adaugand ca anularea intalnirii dintre presedintele american si omologul sau rus “nu corespunde cu protocolul international si cu spiritul vremurilor”.
“Daca anulam si amanam intalnirile sefilor de stat sub pretextul unui refuz de a extrada o persoana, atunci relatiile dintre state vor fi distruse. Cui ii este convenabil acest fapt? Snowden e un simplu baietel, care s-a speriat si a fugit, devenind brusc un instrument de presiune politica din partea Statelor Unite”, a afirmat el.
Jirinovski a subliniat ca Rusia nu este obligata sa extradeze persoane la prima solicitare a Statelor Unite. “Extradarea este posibila numai daca poate fi gasit un compromis. De ce Statele Unite nu extradeaza infractori rusi, care ani de zile sunt protejati de autoritatile americane? De ce nu-i lasa pe cetatenii nostri, aflati in inchisori americane sub acuzatii inventate, sa revina in tara?” s-a indignat liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR).
Fostul consultant al serviciilor americane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *