Jucarii inteligente pentru copiii de azi

Jucarii inteligente pentru copiii de azi

Psihologi din intreaga lume incearca de multa vreme sa explice ce rol au jocurile in dezvoltarea copiilor de diferite varste. Numeroase tipuri de jucarii inteligente exista acum in comerț, iar parinții și bunicii sunt un pic dezorientați cu privire la alegerea lor.

Se intampla asta deoarece micuții au propriile indemnuri interioare atunci cand se joaca, urmaresc niște scopuri bine determinate, pe care doar ei le pot ințelege.

Cu ajutorul jucariilor felurite, de la cele mai fragede varste, iși fauresc universuri paralele unde orice este posibil.

Sunt atat de prinși de calitatea lor de constructori de lumi magice, incat de cele mai multe ori uita de foame și de somn, dorind sa ramana cat mai mult in povestea pe care ei inșiși și-o creeaza.

De multa vreme se cunoaște faptul ca jocul este cel mai bun mod de a face gimnastica intelectuala de calitate, dupa cum cercetatorii americani au demonstrat in repetate randuri in cadrul studiilor complexe efectuate.
Jocul ajutat de niște jucarii inteligente corect alese de catre adulți, incurajeaza creierul sa funcționeze mai bine.

Se formeaza noi trasee neuronale și se dezvolta aptitudini native, se dobandesc noi competențe.

Precum s-a observat, volumul creierului copiilor care nu au posibilitatea de a se juca suficient sau nu au jucarii este de regula mai mic decat al acelora ce au avut aceasta șansa.

Iata de ce producatorii de jucarii din intreaga lume propun noi și noi modele care sa se adapteze cat mai bine nevoilor actuale pe care cei micuți le au in prezent, jucarii moderne demne de secolul 21.
Ele sunt mai complexe decat acelea de odinioara, materialele din care sunt confecționate s-au schimbat și ele, dar regulile de baza raman: nu trebuie sa aiba margini ascuțite, trebuie sa fie rezistente la șocuri mecanice, sa nu se deformeze ușor, sa fie simplu de igienizat, sa nu prezinte toxicitate.

In ceea ce ii privește pe copiii de sub 3 ani jucariile trebuie, in plus, sa nu se poata demonta in componente mai micuțe care ar putea sa fie inghițite de catre aceștia.

Romania incearca sa respecte pe cat posibil standardele de securitate in materie de jucarii impuse de UE, deoarece doar așa prichindeii jucauși pot fi protejați de accidente nedorite.

Fingerlings sunt o categorie de jucarii inteligente ce au drept stramoși posibili marionetele de altadata.

Aceste animale interactive au aparute pe piața la sfarșitul anului 2017 și au dobandit fulgerator o popularitate deosebita, care, precum se vede, s-a pastrat și acum.

Maimuțele neastamparate ce se agața cu frenezie de degetele copiilor sunt totuși mai mult decat niște simple marionete, ele facand parte din clasa micuților roboței de jucarie care se tot perfecționeaza pe timp ce trece.

Prichindeii indragesc acest tip de jucarie inteligenta deoarece suplinesc niște animale de companie reale pe care nu le-ar putea avea altfel. Cum nu pot sa primeasca in dar o maimuța vie, se mulțumesc și cu una roboțel care le raspunde la comenzi. Plus ca o pot lua cu ei oriunde ar merge și de care nu trebuie sa se ingrijeasca cu atata atenție precum ar trebui sa o faca cu un cațeluș sau cu o pisicuța adevarata.
Parinții și bunicii iubesc și ei acest tip de jucarie inteligenta, deoarece pot ține un copil ocupat in timpul unei calatorii cu mașina, spre exemplu.
Daca ai intreba ce prefera: o tableta sau o jucarie din familia fingerlings, o sa ai surpriza ca orice micuț o sa declare ferm ca iși dorește mai mult maimuța – roboțel, nu un gadget-ul cu ecran.

Tocmai de aceea cumpara-i și tu de 1 Iunie o asemenea partenera de joaca moderna. Va fi incantat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *