Kelemen Hunor vrea sa reia procedura de reinfiintare a Liceului Romano-Catolic din Targu Mures

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ca va initia procedura de reinfiintare a Liceului Romano-Catolic din Targu Mures “imediat dupa ce conditiile legale vor permite”, astfel incat unitatea de invatamant sa functioneze ca entitate juridica independenta.
“Imediat dupa ce? conditiile legale ne vor permite vom face toate demersurile necesare pentru reinfiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures. Impreuna cu biserica si administratia locala vom relua procedura de infiintare a scolii”, a spus Kelemen Hunor, la Sfantu Gheorghe.
Liderul UDMR a precizat ca nici comitetul de parinti, nici Biserica si nici Uniunea nu au renuntat? sa sustina ca Liceul Romano-Catolic ar trebui sa functioneze ca entitate juridica independenta. In ultimele sase luni, au fost facute mai multe propuneri in vederea rezolvarii situatiei scolare, avand in vedere faptul ca nu nu a fost emisa o hotarare judecatoreasca definitiva pentru desfiintarea acestuia.
Solutia gasita de ISJ Mures, ca aceste clase de limba maghiara sa fie arondate Liceului Teoretic Bolyai Farkas este una “tempora”, spune Kelemen Hunor. “In ultima jumatate de an, in ultimele luni, am incercat sa conving presedintele statului si pe toti ministrii educatiei ca, in cazul liceului din Targu-Mures, are loc o incalcare continua a drepturilor care, mai devreme sau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *