Kelemen Hunor: Am ajuns la concluzia ca in acest moment Opozitia nu doreste sa guverneze. Sunt in competitie unii cu altii

“Luam in considerare semnaturile de pe motiunea de cenzura, nu ai de unde sa iei aceste voturi, matematic, in rest se poate discuta. Pe de alta parte, nu ai un element important: programul de guvernare, propunerea de premier asumat de toti cei care au semnat motiunea de cenzura si ministrii. Din acest punct de vedere, este un impas. Singur am ajuns la concluzia ca in acest moment Opozitia nu doreste sa guverneze pentru ca sunt in competitie unii cu altii si de aceea probabil nu reusesc. Fiecare are un program de guvernare, dar nu poti sa mergi cu trei programe de guvernare si un prim ministru. Din acest punct de vedere, acum in decembrie si modul in care a fost depusa motiunea de cenzura, mi-e greu sa cred ca se poate depasi aceasta faza de problema matematica si problema de fond a motiunii de cenzura”, a afirmat Kelemen Hunor.
El a mai spus ca partidele din opozitie nu pot guverna impreuna.
“Am impresia ca aceasta concluzie a mea este o concluzie corecta. Sesiunea si motiunea, dar de guvernat in acest moment impreuna nu pot guverna, nu vor guverna. Nu vor si nu pot, pentru ca exista aceasta competitie in randul Opozitiei. Daca USR il accepta pe Ludovic Orban premier, atunci accepta ca PNL este prima forta, iar daca este invers, atunci PNL accepta”, a mentionat liderul UDMR.
El a afirmat ca a avut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *